Ο Ηρακλής Τσίκινης σχολιάζει τις επίμαχες φάσεις της αγωνιστικής

Ο Ηρακλής Τσίκινης στην εκπομπή Super Monday ανέλυσε τις επίμαχες φάσεις από τους αγώνες της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. 

ΦΑΣΗ 1/43΄ Ακυρώθηκε γκολ του Μπαμπίκα 

«Εδώ και 3 χρόνια σε αυτή την εκπομπή έχουμε πει επανειλημμένα ότι πρέπει να βελτιωθεί η κάλυψη των αγώνων. Προφανώς η ΚΟΠ και ο κύριος Κούμας “αγρόν ηγόρασε”. Βλέπουμε μία φάση, ένα γκολ, που δεν ξέρουμε τι έχει γίνει. Είναι αδιανόητο σήμερα να μιλάμε για επαγγελματικό -κυπριακό ανταγωνιστικό- ποδόσφαιρο που επενδύουν εκατομμύρια ευρώ οι ομάδες και να μην υπάρχει σωστή κάλυψη. Έχουμε τον κύριο Κούμα να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο εκτός από την κάλυψη των αγώνων που είναι το πιο σοβαρό πράγμα. 

Είναι μία φάση που μπορεί να ξαναγίνει και να κρίνει τον πρωταθλητή. Που είναι η ισονομία; Είναι μία φάση που δεν μπορώ να πω τίποτα. Ο βοηθός είναι εκτός γραμμής, δεν είναι στην ίδια ευθεία, άρα δεν έχει άποψη. Σηκώνει τη σημαία αλλά ούτε αυτός μπορεί να είναι σίγουρος. Δεν ξέρει κανείς…

Είναι ερασιτεχνικός ο τρόπος που καλύπτονται οι αγώνες. Είναι μία φάση που ξεβρακώνει την κάλυψη των αγώνων, εντελώς ερασιτεχνική. Αφήνουν στην τύχη το κυπριακό ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να αδιαφορεί η ΚΟΠ και ο κύριος Κούμας. 

Είναι μία φάση που δεν μπορούμε να έχουμε άποψη. Ο βοηθός σε λάθος θέση, το ΒΑΡ δεν μπορεί να βοηθήσει. Ας βάλουν επιτέλους την goal line technology, να σώσουν το ποδόσφαιρο. Ας βάλουν επιπλέον κάμερες στις τελικές γραμμές να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο. Είναι κρίμα ο κ.Κούμας και η ΚΟΠ να είναι εκτός παιχνιδιού».

ΦΑΣΗ 2/ 80΄ Αποβολή Σάβο μέσω on-field review. Σωστή ή λάθος; Σωστή η κόκκινη κάρτα, υπάρχει αγκωνιά. 

ΦΑΣΗ 3/ 90+7 Επαφή Κρμέντσικ με το χέρι του στο πρόσωπο του Μπρόρσον. Κίτρινη ή κόκκινη; Είναι μία φάση που μπορούσε να δείξει και κίτρινη και κόκκινη, η λεγόμενη πορτοκαλί κάρτα που την ονομάζει η ΟΥΕΦΑ πολλές φορές, γιατί είναι οριακή. Θα συμφωνούσα και με τις δύο κάρτες. Πάω με τον διαιτητή (σ.σ έδειξε κίτρινη). 

ΦΑΣΗ 4/ 48΄ Ζήτησε πέναλτι η ΑΕΚ για χέρι- Δεν υπάρχει παράβαση. 

ΦΑΣΗ 5/ 52΄  Ζήτησε πέναλτι η ΑΕΚ για χέρι του Μπεχαράνο; Δεν άλλαξε την απόφασή του ο ρεφ στο on-field review - Μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις. Βλέπετε ότι στρώνει τη μπάλα με το χέρι, πήρε παράνομο πλεονέκτημα. Πολύ σωστή η παρέμβαση του ΒΑΡ. Απαράδεκτη απόφαση του διαιτητή. Εφόσον πάει στο on-field review, το ελέγχει, το βλέπει ότι στρώνει τη μπάλα με το χέρι, αντί να αλλάξει την απόφασή όπως όφειλε, παρέμεινε στην ίδια άποψη. Είναι λάθος.

ΦΑΣΗ 6/ 63΄ Ζήτησε πέναλτι η ΑΕΚ για χέρι του Ντιακιτέ- Είναι σε φυσική θέση το χέρι, σωστά δεν έδωσε πέναλτι.

ΦΑΣΗ 7/ 71΄ Πέναλτι για τον Οθέλλο/Άκυρο… μέσω on-field review- Υπάρχει χέρι στην πτώση του αμυντικού, μπορεί και να μην είναι χέρι. Δύσκολη φάση. Σωστή η παρέμβαση του ΒΑΡ. Θα πάω με την τελική απόφαση του ρεφ.

ΦΑΣΗ 8/ 22΄ Πέναλτι για την Ανόρθωση-Για χέρι του Τσούκα- Είναι μία οριακή φάση. Μπορεί να δικαιολογήσει παράβαση, μπορεί και όχι. Είναι η λεγόμενη κρίση του διαιτητή. Εγώ δεν θα το έδινα. Δεν είναι ξεκάθαρο λάθος. Δικαιολογείται η μη παρέμβαση του ΒΑΡ.

ΦΑΣΗ 9/ 45+5 Αψιμαχία Φιλίπποβιτς/Τσίκο- Μέσω on-field review κόκκινη στον Φιλίπποβιτς και κίτρινη στον Τσίκο- Είναι μία πολύπλοκη φάση. Ενώ γίνεται αυτή η αψιμαχία εκτός, η μπάλα είναι εντός παιδιάς, την έχει ο τερματοφύλακας στα χέρια του. Πρώτα κάνει διπλή κίνηση με το κεφάλι του ο παίκτης της Ανόρθωσης, δεν τον βρίσκει, δεν είναι βάναυση κίνηση. Έπειτα ακολουθεί η αντίδραση του παίκτη της ΑΕΛ. Εφόσον είδε ο ρεφ στο on-field review με λεπτομέρεια τι έγινε, προφανώς στη σύγχυσή του έβγαλε κόκκινη κάρτα στον παίκτη της Ανόρθωσης και κόκκινη κάρτα στον παίκτη της ΑΕΛ. Έπειτα ακυρώνει την κόκκινη κάρτα και βγάζει την κίτρινη στον παίκτη της Ανόρθωσης, προφανώς από το ΒΑΡ του είπαν ότι έκανε λάθος. 

Μπερδεύτηκε λογικά με τις κάρτες ο διαιτητής. Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση. Δεν γνωρίζω τι ειπώθηκε στην ενδοεπικοινωνία.  Η δική μου άποψη είναι ότι η κίτρινη στον παίκτη της Ανόρθωσης είναι λογική γιατί δεν υπάρχει κάτι βάναυσο και λογική η κόκκινη στον παίκτη της ΑΕΛ γιατί υπάρχει επίθεση προς το λαιμό του αντιπάλου. Θα θεωρούσα βαριά ποινή την κόκκινη για τον παίκτη της Ανόρθωσης, για την κίνηση που έκανε.

Από κει και πέρα, το παιχνίδι έπρεπε να επαναρχήσει με επιθετικό φάουλ, στο πιο κοντινό σημείο που ήταν εκτός οι παίκτες. Τιμωρούμε πάντα την πρώτη παράβαση, που την έκανε ο επιθετικός. Αν την πρώτη παράβαση την είχε κάνει ο αμυντικός, θα ήταν πέναλτι. 

ΦΑΣΗ 10/24΄ Πέναλτι για τη  Δόξα/Σπρώξιμο του Κούσουλου σε Τρούγιτς- Σωστά δίνεται το πέναλτι. Υπάρχει σπρώξιμο. 

ΦΑΣΗ 11/84΄ Πέναλτι για την Ομόνοια/Στυλιανού σε Σεμέδο- Σωστό το πέναλτι. Υπάρχει παράβαση κάτω χαμηλά στο πόδι

ΦΑΣΗ 12Α- 12Β/90΄ Πέναλτι για την Ομόνοια μέσω on-field review / Πούριτς ανέτρεψε τον Κακουλλή- Δοκάρι στην εκτέλεση πέναλτι, πέρασε τη γραμμή; - Σωστά δίνεται το πέναλτι. Αν έχει περάσει τη γραμμή, πρέπει να φωνάξουμε το μαντείο των Δελφών. Ας μας πει ο κύριος Κούμας, μπορεί να έχει καλύτερες διόπτρες από τις δικές μας. Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα, επιτέλους τι άλλο πρέπει να κάνουμε; Εδώ και 3 χρόνια τα λέμε, βάλτε 2,3,4 περισσότερες κάμερες να καλύψετε τα παιχνίδια. Δεν θα τελειώσει το πρωτάθλημα, θα έχουμε σοβαρά προβλήματα και θα ψάχνουμε να βρούμε τον υπεύθυνο. 

-Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Κακουλλή στη συνέχεια, γιατί μετά την εκτέλεση του πέναλτι που σταμάτησε στο δοκάρι η μπάλα, δεν μπορεί να χτυπήσει ξανά τη μπάλα ο ίδιος χωρίς να την αγγίξει άλλος παίκτης.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο