«Υπάρχει πέναλτι για την ΑΕΚ, κόκκινη και για τους δύο στο ΑΕΛ-Ανόρθωση»

Ο Γιαννάκης Κυπριανίδης, αναλυτής φάσεων, μίλησε στον Super Sport 104.0 για τις επίμαχες φάσεις της 6ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά όλα όσα είπε:

Για το Δόξα-Ομόνοια:

11‘ Για την πτώση του Κακουλλή από τον Πούριτς: «Έχουμε την πτώση του Κακουλλή, με την μπάλα να παίζεται αλλού. Ο Κακουλλής κινείται να πάρει θέση, τον αγκαλιάζει ο Πούριτς και πέφτουν και οι δύο. Πιστεύω πως δεν έγινε έλεγχος από το VAR. Επαναληπτική προβολή δεν έγινε. Πριν αρχίσει το Β’ ημίχρονο, μας έγινε μία επαναληπτική προβολή από μακρινή λήψη στην οποία φαίνεται το αγκάλιασμα στη μέση. Για μένα ήταν πέναλτι».

24‘ Για το πέναλτι της Δόξας: «Φαίνονται τα χέρια στην πλάτη. Από την στιγμή που δεν έπαιξε μπάλα ο Κούσουλος, σωστά δόθηκε το πέναλτι».

43‘ Για το πάτημα του Αλσέους στον Μπέζους: «Έχουμε μία διπλή παράβαση, τριπλή κατά τον διαιτητή. Ο Αλσέους μαρκάρει τον Μπέζους και τον πατάει. Φαίνεται πεντακάθαρα το πάτημα στο ημικύκλιο της περιοχής. Ο Μπεζούς με το δεξί πόδι, προσπαθεί να παίξει την μπάλα και λακτίζει τον παίκτη της Δόξας. Η μπάλα πηγαίνει λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, όπου γίνεται φάουλ στον Κακουλλή. Ο διαιτητής δίνει φάουλ υπέρ της Δόξας, ενώ το πάτημα του Αλσέους στον Μπέζους, προηγείται. Το φάουλ έπρεπε να δοθεί υπέρ της Ομόνοιας και όχι υπέρ της Δόξας. Το πάτημα ήταν για κίτρινη κάρτα».

81‘ Για τον έλεγχο του οφσάιντ από το VAR: «Ελέγχθηκε και φαίνεται πως ο ποδοσφαιριστής ήταν καλυμμένος για κάποια εκατοστά».

84‘ Για το πέναλτι του Στυλιανού στον Σεμέδο: «Φαίνεται καθαρά ότι του παίρνει τα πόδια και έδωσε το πέναλτι σωστά».

90‘ Για το πέναλτι του Πούριτς στον Κακουλλή: «Πάλι καλά που ο διαιτητής δεν έτρεξε να δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο στον Κακουλλή, από την στιγμή που ήταν στα τρία μέτρα και δεν αντιλήφθηκε το λάκτισμα στα πόδια του».

18′ και 64′ για τις πτώσεις Σεμέδο στην περιοχή της Δόξας: «Δεν φαίνεται να έχει γίνει οποιοδήποτε λάθος».

Για το χαμένο πέναλτι του Κακουλλή τι ισχύει σε αυτή τη φάση: «Το δοκάρι είναι σημείο. Δεν είναι απόκρουση από τερματοφύλακα για να μπορέσει να την χτυπήσει ξανά. Γι αυτό ακυρώθηκε το σκορ».

Για το ΑΕΛ-Ανόρθωση:

7‘ Για την ακύρωση του γκολ του Τσίκο: «Ακυρώθηκε και επιβεβαιώθηκε από το VAR»

22‘ Για το χέρι-πέναλτι της Ανόρθωσης: «Ο Τσίκο παίρνει την μπάλα και παίζει. Πέφτει η μπάλα στον Τσούκα, αλλά εκεί που είχε το χέρι, δεν φαίνεται να είναι χέρι. Θα έδινα πέναλτι την κίνηση με τα πόδια του Τσούκα πάνω στον Τσίκο που κάνει μετά».

45+6‘ Για την κόκκινη στον Φιλίποβιτς στη φάση με τον Τσίκο: «Πάλι το VAR καλεί τον διαιτητή για την κοκορομαχία. Κατά τη γνώμη μου και οι δύο έπρεπε να αποβληθούν. Ο κανονισμός λέει απόπειρα χτυπήματος ή χτύπημα είναι κόκκινη κάρτα. Ο διαιτητής επέστρεψε και έγινε ένα μπέρδεμα, έδειξε την κόκκινη στον Τσίκο και επεμβαίνει ξανά το VAR και διορθώνει. Δεν δικαιούται ο VARίστας να πάρει απόφαση, ο διαιτητής την παίρνει».

84‘ Για το γκολ του Μακρή που ακυρώθηκε ως οφσάιντ: «Σωστή αυτή η ακύρωση του γκολ».

86‘ Για την πτώση του Μόρσεϊ από μαρκάρισμα του Γκαρσία: «Δυστυχώς τα ριπλέι που μας δίνονται, δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Υπάρχει μία υπόνοια πως παίζει πόδια και όχι μπάλα».

Για το Άρης-Απόλλων:

43‘ Για την ακύρωση του γκολ του Άρη: «Η μπάλα κατά τον βοηθό, πριν την σέντρα πέρασε την γραμμή του κόρνερ. Ούτε επιβεβαιώνω ότι πέρασε, ούτε ότι δεν πέρασε. Δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα. Ελέγχθηκε από το VAR. Τώρα τι είδαν και έβγαλαν συμπέρασμα δεν μπορώ να ξέρω».

80‘ Για την αγκωνιά του Σαρφό στον Πεϊμπέρνς: «Το VAR κάλεσε τον διαιτητή για την χρήση του αγκώνα του Σαρφό στον Πεϊμπέρνς. Δεν ήταν εκεί η μπάλα. Ο παίκτης ήθελε να πάρει θέση, έβαλε τον αγκώνα για να πάρει θέση, το είδε το VAR και τον κάλεσε, με αποτέλεσμα να του δώσει κόκκινη κάρτα».

Για το ΑΕΚ-Νέα Σαλαμίνα:

51‘ για το χέρι που ζητάει η ΑΕΚ του Μπεχαράνο: «Το VAR κάλεσε τον διαιτητή και λέει όχι. Για μένα υπάρχει παράβαση γιατί ο παίκτης της Νέας Σαλαμίνας, ναι μεν χτυπάει πρώτα η μπάλα στο στήθος και μετά στο χέρι, όμως ο βηματισμός ήταν κάτω. Εκείνη την στιγμή υψώνει το χέρι του και χτυπάει την μπάλα. Με βγάζει στο συμπέρασμα πως έπρεπε να δοθεί πέναλτι».

62‘ Για το χέρι που ζητάει η ΑΕΚ του Ντιακιτέ: «Ο Ντιακιτέ κάνει απόκρουση με το κεφάλι στον αέρα, πηγαίνει και χτυπάει συμπαίκτη του που έχει πλάτη και χτυπάει στο χέρι του. Σωστά δεν δόθηκε το πέναλτι».

68‘ Για την ακύρωση του τέρματος της ΑΕΚ: «Σωστή η απόφαση».

90+4‘ Για το πέσιμο του Σάντος από μαρκάρισμα του Ντιακιτέ: «Φαίνεται μία πίεση, αλλά πιστεύω πως σωστά δεν δόθηκε η παράβαση».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο