Επίσημη ανακοίνωση-επεξήγηση για τις φάσεις

Το Τμήμα Διαιτησίας της ΚΟΠ αναλύει και επεξηγεί φάσεις από αγώνες του Πρωταθλήματος Cyta για καλύτερη κατανόηση των αποφάσεων των διαιτητών και του VAR, της εφαρμογής των κανονισμών διαιτησίας και του πρωτοκόλλου του VAR.

Να σημειωθεί πως οι φάσεις οι οποίες επεξηγούνται, αφορούν μόνο περιπτώσεις στις οποίες σωστά ή λανθασμένα έγινε ή δεν έγινε παρέμβαση από το VAR σε σχέση με τις αποφάσεις των διαιτητών, βάσει του πρωτοκόλλου του VAR.

Πιο κάτω, η επεξήγηση των φάσεων που προέκυψαν για την 5η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta.

Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ, 20ο λεπτό
Αρχική απόφαση: Πέναλτι.
VAR: Επιβεβαίωση απόφασης.
Επεξήγηση: Ο αμυνόμενος ποδοσφαιριστής με τεντωμένο το χέρι το οποίο ήρθε σε επαφή με την μπάλα, αύξησε τον όγκο του σώματος του, σταματώντας την πορεία της μπάλας. Καλή εκτίμηση της φάσης από το διαιτητή η οποία σωστά επιβεβαιώθηκε από το VAR.

Οθέλλος – Νέα Σαλαμίνα, 89ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Να συνεχιστεί το παιχνίδι.
VAR: Έλεγχος για πιθανό πέναλτι.
Απόφαση διαιτητή μετά από on field review: πέναλτι.
Επεξήγηση: Η μπάλα έρχεται σε επαφή  με το σώμα του ποδοσφαιριστή και στη συνέχεια, χωρίς να αλλάξει κατεύθυνση, έρχεται σε επαφή με το χέρι το οποίο δεν ήταν σε φυσική θέση, αφού ήταν πάνω από το ύψος του ώμου. Επίσης, ο αμυνόμενος έκανε ξεκάθαρη κίνηση προς την μπάλα με το χέρι, κάτι που συνιστά παράβαση.

Πάφος F.C. – Δόξα, 51ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Πέναλτι.
VAR: Επιβεβαίωση απόφασης διαιτητή.
Επεξήγηση: Ο αμυνόμενος τέντωσε το πόδι του προκειμένου να εμποδίσει προσπάθεια αντιπάλου μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ήταν ανατροπή η οποία σωστά υποδείχθηκε από το διαιτητή και σωστά επιβεβαιώθηκε από το VAR.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο