Ο Τσίκινης αναλύει τις αμφισβητούμενες φάσεις της αγωνιστικής

Ο πρώην Ελλαδίτης διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης, μίλησε στην εκπομπή Super Monday της Digital Tree και ανέλυσε τις επίμαχες φάσεις της 7ης  αγωνιστικής στη β' φάση του πρωταθλήματος.

ΦΑΣΗ 1/ (21:00) Ζητά πέναλτι το ΑΠΟΕΛ- "Υπάρχει ένα κράτημα από τον αμυντικό στον επιθετικό. Δεν θα είμαστε κατηγορηματικοί αλλά θεωρώ ότι υπάρχει κράτημα από τον αμυντικό. Δικαιολογεί να δοθεί παράταση αλλά από τα ριπλέι που έχουμε δεν είμαστε 100% σίγουροι"

ΦΑΣΗ 2/ (38:50) Ζητά πέναλτι ο Σαχάρ (ΑΠΟΕΛ)- "Δεν υπάρχει παράβαση, δεν χτυπάει τα πόδια ο τερματοφύλακας, είναι ξεκάθαρο. Βρίσκει τη μπάλα ο τερματοφύλακας".

ΦΑΣΗ 3/ (80:20) Ζήτησε πέναλτι το ΑΠΟΕΛ- "Ο αμυντικός έχει σπρώξει έξυπνα θα έλεγα. Αλλά δεν σημαίνει πως δεν είναι παράβαση. Ο διαιτητής για άλλη μια φορά δεν βλέπει αυτό που πρέπει να δει και με παραξενεύει γιατί είναι πολύ κοντά. Κακώς δεν δόθηκε το πέναλτι".

ΦΑΣΗ 4/ (88:40) Πέναλτι για Ερμή- "Έχουμε καταστρατήγηση του κανονισμού, παραβίαση του κανονισμού χωρίς δικαιολογία. Ο τερματοφύλακας πέφτει στη μπάλα δεν υπάρχει καμία επαφή με τον επιθετικό. Ο διαιτητής δίνει πέναλτι και κάρτα στον αμυντικό. Δεν υπάρχει πέναλτι από τον τερματοφύλακα, βρίσκει τη μπάλα. Δεν ανατρέπει τον επιθετικό. Ξαφνικά βλέπουμε να αλλάζει την απόφαση. Για ποιά φάση μιλάμε από τη στιγμή που σφύριξε την πρώτη φάση; Μετά είναι νεκρός χρόνος, δεν υπάρχει τίποτα μετά. Μετά το σφύριγμα δεν μπορεί να εφαρμόσει τον κανονισμό. Δεν γίνεται να αλλάξει το σφύριγμά του και να δώσει κάτι άλλο. Είναι ένα απαράδεκτο σφύριγμα, δεν μπορώ να το δικαιολογήσω. Μπορεί μόνο να ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο. Ήρθε να σφυρίξει μια παράβαση που έγινε σε νεκρό χρόνο. Και κάτι άλλο, η χρήση του ΒΑΡ γιατί δεν έγινε εδώ; Είναι το ίδιο σοβαρό αυτό, με το λάθος του διαιτητή. Έπρεπε να τον στείλει στο ΒΑΡ. Λυπάμαι γιατί ο συγκεκριμένος διαιτητής είναι και διεθνής".

ΦΑΣΗ 5/ (49:00) Φάουλ-τραυματισμός Γαβριήλ- "Αν δεν βγάλει κόκκινη τότε πάει σπίτι του, το λέω απλά. Βλέπετε το πόδι του αμυντικού να πάει κατευθείαν στο σταματημένο πόδι του επιθετικού. Η κίτρινη είναι σαν να τιμωρείσαι με ένα λουλούδι! Ούτε και με κίτρινη θα κάλυπτε την φάση. Είναι ο ορισμός της κόκκινης, προκάλεσε έναν σοβαρό τραυματισμό. Έπρεπε και το ΒΑΡ να παρέμβει αλλά ίσως ήταν σε άλλο γήπεδο".

ΦΑΣΗ 6/ (05:10) Φάουλ σε Βρόντη- "Το αριστερό χτυπάει από πίσω το πόδι του επιθετικού. Είναι ξεκάθαρα κίτρινη, οριακά κόκκινη. Τον βρίσκει από πίσω, παίζει ριψοκίνδυνα. Καλύπτεται με κίτρινη αλλά και η κόκκινη δεν είναι εκτός κανονισμού".
 
ΦΑΣΗ 7/ (12:50) Ζητάει πέναλτι η Ένωση- "Το χέρι είναι σε αφύσικη θέση. Σωστά παρεμβαίνει το ΒΑΡ, το χέρι είναι σε πολύ αφύσικη, παράνομη θέση. Πάει προς την εστία η μπάλα, λανθασμένα ο διαιτητής δεν έδωσε το πέναλτι. Πολύ σωστά είχε άλλη άποψη το ΒΑΡ".

ΦΑΣΗ 8/ (51:50) Δόθηκε πέναλτι για Δόξα/Ακυρώνεται από ΒΑΡ- "Σωστά διορθώθηκε η απόφαση, δεν υπάρχει κάποια παράβαση. Γλιστράει περισσότερο το πόδι του επιθετικού, μπράβο που ακυρώνει το δικό του λάθος ο διαιτητής και το διορθώνει".

ΦΑΣΗ 9/ (28:30) Πέναλτι για Απόλλων- "Εδώ ο επιθετικός προλαβαίνει να βάλει το σώμα του μπροστά από τον αμυντικό. Ο αμυντικός τον ανατρέπει με το σώμα του, με τη φόρα που έχει. Ξεκάθαρη παράβαση, σωστά δίνεται".
 
ΦΑΣΗ 10/ (08:50) Πέναλτι για ΑΕΚ- "Ο τερματοφύλακας ανατρέπει με τα χέρια τον επιθετικό. Ο επιθετικός τσιμπάει τη μπάλα. Ήταν ψηλά το πόδι του, σε οριακή φάση αλλά δεν μπορεί να δικαιολογήσει φάουλ. Σωστή η παράβαση, τον ανατρέπει ο τερματοφύλακας".

ΦΑΣΗ 11/ Έξτρα φάση Ένωση-Δόξα-Πέναλτι σε Ντένινγκ- "Από αυτό που βλέπω θεωρώ ότι δεν υπάρχει παράβαση, δεν φαίνεται να τον ακουμπάει ο τερματοφύλακας. Θα πάω με τον διαιτητή".
 
ΦΑΣΗ 12/ Έξτρα φάση Τσίρειο-Οφσάιντ σε βάρος ΑΕΛ- "Πολύ οριακή φάση, θεωρώ ότι δεν υπάρχει οφσάιντ ούτε στην πρώτη ούτε στη δεύτερη φάση. Στη δεύτερη η μπάλα είναι πιο μπροστά, στην πρώτη είναι οριακή. Είναι μια πολύ δύσκολη φάση".

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο