Η ομάδα του Χουάν Κάρλος Καρσέδο γνώρισε την πρώτη της ήττα στον φετινό μαραθώνιο από την Ομόνοια, αφού σπατάλησε ένα σωρό ευκαιρίες για να προηγηθεί στο ντέρμπι.
Δεν ήταν όμως μόνο αυτός ο λόγος ο οποίος την οδήγησε στην πρώτη της αποτυχία. Ένας από τους πιο βασικούς, ήταν το χρονικό σημείο το οποίο βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ.
Γιατί ήταν η πρώτη φορά που συνέβη αυτό στο πρωτάθλημα, να ευρίσκεται δηλαδή με την πλάτη στον τοίχο σε ένα τόσο κομβικό σημείο (90+1'), καλούμενη να επιστρέψει στο ματς.
Όποτε βρέθηκε πρώτη πίσω στο σκορ στο πρωτάθλημα, αυτό έγινε από το α' ημίχρονο (βλ. ΑΕΛ, Άρη, ΕΝΠ, Ομόνοια 29ης Μαΐου) όπου σε όλες τις περιπτώσεις υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια, όχι μόνο για να αντιδράσει αλλά και να γυρίσει τα σε βάρος της δεδομένα.
Οι «πράσινοι» όμως της δημιούργησαν για πρώτη φορά τέτοια συνθήκη, η οποία αποδείχθηκε καταδικαστική, για την πρωτοπόρο ομάδα του πρωταθλήματος.