Η (φετινή) αλλαγή που... δεν ευνοεί τον ΑΠΟΕΛ

Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλάζουν. Το νέο φορμάτ με την «league phase» έχει διαφοροποιήσει αρκετά, ήδη, τον χάρτη για τις ομάδες που θα διεκδικήσουν είσοδο σε κύρια φάση διασυλλογικής διοργάνωσης. Και ο πρωταθλητής ΑΠΟΕΛ, που αρχίζει την προσπάθειά του από το Champions League, γνωρίζει πως θα έχει δύσκολο δρόμο να διαβεί σε σχέση με πέρσι...

«Το Conference είναι μια μικρή προσθήκη στα οικονομικά μας αλλά δεν δίνει λύσεις. Το θέμα είναι τουλάχιστον να μπούμε στο Europa. Ονειρευόμαστε το Champions League. Τα λεφτά είναι εκεί. Αν περάσουμε σε ένα από αυτά τα δύο θα μιλάμε για άλλα δεδομένα στο οικονομικό», είχε αναφέρει ο Πρόδρομος Πετρίδης, ένα 24ωρο αργότερα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το Champions League όπως είναι τα δεδομένα χρειάζεται υπέρβαση των υπερβάσεων, οπότε οι γαλαζοκίτρινοι στοχεύουν στην δεύτερη τη τάξη διοργάνωση, πλην θαύματος. Είναι όμως εύκολο να δούμε ξανά ομάδα στο Europa League μέσω των πλέι οφ της διοργάνωσης; Η απάντηση είναι όχι.

Η αλλαγή στο φορμάτ λοιπόν των διοργανώσεων, φέρνει και αλλαγή στα πλέι οφ του Europa League, που υφίσταται μόνο σε αυτή την φάση. Συγκεκριμένα, μέχρι πέρσι, ένα βήμα πριν τους ομίλους οι ομάδες που έρχονταν από το Champions League ήταν σε διαφορετικό path. Π.χ. πέρσι, όταν ο Άρης προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League, είχε μπει σε κληρωτίδα στα πλέι οφ μόνο με ομάδες προερχόμενες από το Champions League.

Φέτος αυτό γίνεται μόνο στο γ' προκριματικό της διοργάνωσης και όχι στα πλέι οφ. Στο τελευταίο βήμα πριν τους ομίλους, μπαίνουν όλες οι ομάδες στο ίδιο path. Μπορεί δηλαδή ο ΑΠΟΕΛ να κληρωθεί με ομάδες όπως ο Άγιαξ, η Μπράγκα, ή ομάδες με περισσότερη ευρωπαϊκή εμπειρία τα τελευταία χρόνια (βλ. Πλζεν, Λασκ Λίντσερ) που θα μπουν στην ίδια κλήρωση,  μαζί και με μεγαλύτερου εκτοπίσματος ομάδες που θα προκύψουν στην πορεία, από αυτήν τη διοργάνωση.

Υπενθυμίζεται πως οι πρωταθλητές αρχίζουν την προσπάθειά τους στις 23-24 Ιουλίου από τον β' προκριματικό του Champions League, η κλήρωση του οποίου θα γίνει στις 18-19 Ιουνίου.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο