«Μπορούσε για κόκκινη στον Μαγιαμπέλα, εύκολα δόθηκε το πέναλτι του Άρη»

 Ο Ηρακλής Τσίκινης στην εκπομπή Super Monday ανέλυσε τις επίμαχες φάσεις από το ντέρμπι Άρης-ΑΠΟΕΛ, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. 

Αναλυτικά:

Κτύπημα Μαγιαμπέλα σε Μαρκίνιος/Κίτρινη μέσω on-field review...
Σαφώς υπάρχει κτύπημα. Ο διαιτητής δεν μπορούσε να διακρίνει το κτύπημα γιατί ήταν γρήγορη φάση. Δεν μπορεί ένας διαιτητής να δει όλες τις φάσεις. Σωστά είχαμε την παρέμβαση του ΒΑΡ. Πολύ σωστά φώναξε τον διαιτητή προφανώς και βάσει του πρωτοκόλλου για κόκκινη και όχι κίτρινη κάρτα. Του δίνει το ερέθισμα ότι είναι κόκκινη κάρτα. Ο διαιτητής όμως έκανε το πρώτο λάθος που δεν είδε στην κανονική ροή τον πειθαρχικό έλεγχο γιατί δίνει το φάουλ και έπειτα μέσω on-field review αποφασίζει να δείξει κίτρινη κάρτα. Η φάση είναι οριακή, κίτρινη-κόκκινη. Είναι μία δύσκολη και όχι ξεκάθαρη άποψη. 

Εμείς από τα ριπλέι που είδαμε, θα μπορούσε να βγει κόκκινη κάρτα. Εδώ όμως ο διαιτητής, τι άποψη να βγάλει; Είδατε τα ριπλέι που του έδωσαν; Ριπλέι σε γρήγορο… τέμπο! Ο διαιτητής έβγαλε εσφαλμένη άποψη. Αν είναι δυνατόν να έχουμε τέτοια ριπλέι όταν στέλνει ο ΒΑΡίστας τον διαιτητή σε on-field review! Μία απόφαση στο ξεκίνημα του αγώνα που θα μπορούσε να είναι κομβικής σημασίας. Για μένα είναι κόκκινη κάρτα, μαρκάρισμα με επικινδυνότητα που ο παίκτης δεν πάει στη μπάλα, τον κτυπάει από πίσω.

Εξηγείστε μου και πείτε μου το γιατί έδωσαν τέτοια ριπλέι στον διαιτητή! Τι θα αποφασίσει ο διαιτητής με τέτοια ριπλέι; Σε ποιο πρωτάθλημα βρισκόμαστε που δεν μπορούμε να δώσουμε τα σωστά ριπλέι στον διαιτητή; Μερικές φορές δεν έχουμε τις φάσεις χωρίς σωστή κάλυψη… Αν δεν μπορούμε να δώσουμε και τα σωστά ριπλέι στον διαιτητή… Αργά ριπλέι για να καταλάβει ο διαιτητής την επικινδυνότητα στο μαρκάρισμα. Είναι μία δύσκολη φάση, σωστά παρεμβαίνει το ΒΑΡ και η δική μου άποψη είναι ότι μπορούσε για κόκκινη κάρτα. Ο διαιτητής δεν μπορούσε να αποφασίσει γιατί ήταν απαράδεκτα τα ριπλέι, με αποτέλεσμα να έχουμε μία φάση με ένα διφορούμενο αποτέλεσμα στην απόφαση του διαιτητή.

Πέναλτι για Άρη/Διεκδίκηση Ζεφτέ-Μπαμπίκα...
Πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι οι οδηγίες που υπάρχουν είναι οι εξής: Σε παιχνίδια κρίσιμα τέτοιας σημασίας, ντέρμπι που μπορούν να κρίνουν και το πρωτάθλημα, γενικότερα σε δύσκολα παιχνίδια, πρέπει οι αποφάσεις του διαιτητή να είναι ξεκάθαρες. Να είναι ξεκάθαρο το αποτέλεσμα της παράβασης, να μην έχει.. ομίχλη. Να μην έχει αμφισβήτηση. Εδώ υπάρχει μαρκάρισμα ώμο με ώμο, μπερδεύονται οι παίκτες και πέφτουν στο έδαφος. Μπουρδουκλώνονται που λέμε εμείς στην Ελλάδα. Αυτή δεν είναι ξεκάθαρη παράβαση για πέναλτι, για να κρίνει τον αγώνα. Εδώ έχουμε λάθος, εύκολα ο διαιτητής έδωσε την παράβαση. 

Το ΒΑΡ κοιμάται ή αν θέλετε έχει φόβο, γιατί μετά την κακή επικοινωνία και αποτέλεσμα που είχαν στη φάση στο 6ο λεπτό, έχει αρχίσει να χάνεται η δεδομένη επαφή που πρέπει να έχει ο ΒΑΡίστας με τον διαιτητή για να σώσουν το παιχνίδι από το μεγάλο λάθος. Εδώ έχουμε μια απαθέστατη λειτουργία του ΒΑΡ και ένας διαιτητής που πάει εύκολα στα 11 βήματα σε μία παράβαση που δεν είναι ξεκάθαρο καν τι έχει γίνει. Πως είναι δυνατόν να πάρεις μία τόσα βαριά ευθύνη για να ένα τέτοιο σημαντικό παιχνίδι; Έχουμε μία φάση που θεωρώ ότι δεν είναι εύκολη, όμως κατά τη δική μου διαιτητική εμπειρία και βάσει των κανονισμών, δεν υπάρχει καμία παράβαση. Θα άφηνα το παιχνίδι να εξελιχθεί.

Να κάνω ένα υστερόγραφο… Βάλτε αυτή τη φάση στο αγγλικό πρωτάθλημα, κι αν βρεθεί ένας διαιτητής να πει ότι είναι πέναλτι, θα σταματήσω από την ανάλυση των επίμαχων φάσεων στο SUPER MONDAY. Από αυτή τη φάση έχουμε αλλοίωση αποτελέσματος.

Αυτός ο διαιτητής από που έρχεται; Ποιος θα τον τιμωρήσει αν κάνει κάτι; Θα πάει στο σπίτι του, θα πάρει τα λεφτά του και γεια σας. Μήπως τελικά πρέπει να βάζουμε και Κύπριους διαιτητές οι οποίοι έχουν το φόβο σε εισαγωγικά του ελέγχου για να μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα; Τι κάνει ο νέος αρχιδιαιτητής; Που ελέγχει τους διαιτητές; Που δίνει οδηγίες για τα καλύτερα ριπλέι, για την καλύτερη οργάνωση, για να μπουν περισσότερες κάμερες στα γήπεδα, για να οργανωθεί η ΚΟΠ η οποία προφανώς πετάει χαρταετό μέχρι στιγμής για το πρωτάθλημα… Πρέπει να τα δουν σοβαρά αυτά τα πράγματα. Βάζουν χρήματα οι ομάδες και οι παράγοντες, γίνονται επενδύσεις, υπάρχει ωραίο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που δεν πρέπει να χαλιέται είτε από διαιτητικές αποφάσεις, είτε από μη καλή οργάνωση της ΚΟΠ".

90+4 Κίτρινη σε Πέτροβιτς/Κόκκινη;
Είναι δυνατό φάουλ, στα όρια της κόκκινης. Θα μπορούσε να δοθεί και κόκκινη κάρτα. Ο ΒΑΡίστας φαίνεται ότι έχει χάσει τη μπάλα. Μετά τη φάση στο 6ο λεπτό, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Δεν είναι στο παιχνίδι. Έπρεπε να τον καλέσει να δει τη φάση, ώστε να υπάρχει καλύτερη απόφαση.
Σχόλιο Θωμά Φραντζή/Δηλαδή μετά το 6ο λεπτό διακόπηκε η σχέση του ΒΑΡίστα με τον διαιτητή… 
Ηρακλής Τσίκινης/Ακριβώς, είπες μία ωραία λέξη, διακόπηκε η σχέση".

90+8 2η κίτρινη-αποβολή Εφραίμ...
Είναι σωστή η αποβολή με 2η κίτρινη κάρτα".

Ο ΑΠΟΕΛ ζήτησε πέναλτι/Κρέσπο…
Δεν είναι ξεκάθαρα τα ριπλέι, από αυτά που βλέπω δεν διακρίνω παράβαση".

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο