«Πέρασα δύσκολα... η ΑΕΖ θα πετύχει το στόχο της»

Ο Βασίλης Τσιρόπουλος φιλοξένησε τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΖ Βαλεντίνο Παστελλή, στην εκπομπή «Δοκάρι και μέσα».

Πως μπορείς να συνδυάζεις το ποδόσφαιρο με την δουλειά του οδοκαθαριστή;

«Αυτά τα χρόνια στο ποδόσφαιρο οι μισθοί μου δεν ήταν ικανοποιητικοί για να μπορέσω να ζήσω. Όταν βρήκα την γυναίκα της ζωής μου και κάναμε το παραπάνω βήμα και κάναμε παιδί έπρεπε να ψάξω για κάτι άλλο. Δεν πήγαινε άλλο. Με 700-800 ή 1.000 ευρώ δεν πάς πουθενά. Ήρθε μια ευκαιρία στον Δήμο Λεμεσού να είναι καλά ο κ. Μάριος Μακρίδης και τον ευχαριστώ. Κανένας μα κανένας ότι και να λέμε τώρα πόσο δύσκολο είναι και τι παιρνώ όταν   χτυπάει το ξυπνητήρι στις 03:30 το πρωϊ. Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, στις 04:00 ξεκινάω δουλειά στον Δήμο και ξεκινάει ο πόλεμος. Είμαι στον δρόμο, είμαι οδοκαθαριστής και η περιοχή που καθαρίζω είναι στο κέντρο της πόλης. Πιάνω δουλειά στις 04:00 και τελειώνω στις 11:00. Μετά το ποδόσφαιρο πρέπει κάτι να κάνω. Πρέπει να σκεφτώ την οικογένεια μου. Δεν μπορούσα να επιλέξω το ένα από τα δυο. Αν άφηνα το ποδόσφαιρο δεν θα κυνηγούσα έστω και σε αυτή την ηλικία το όνειρο μου. Όμως είμαι εδώ με πάρα πολλές δυσκολίες και θυσίες. Τα κατάφερα. Είμαι εδώ ακόμα πιο δυνατός από ποτέ. Κάθε μέρα σχεδόν περπατώ στη δουλειά δέκα χιλιόμετρα. Είναι τρομερά σκληρή δουλειά».

Πέρασες δύσκολα;

«Πέρασα πολύ δύσκολα αλλά ήταν οι γονείς μου εκεί βράχος δίπλα μου και η οικογένεια μου όλη, τα αδέλφια μου ήταν εκεί όλοι. Είναι τρομερά δύσκολο αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Δεν τα λέω όλα αυτά για να με λυπηθεί ο κόσμος. Αυτές ήταν οι επιλογές μου και τα κατάφερα. Είπα μέσα μου τίποτα δεν είναι αδύνατο. Δεν υπάρχει δεν μπορώ υπάρχει δεν θέλω. Η ομάδα είναι πάρα πολύ καλή. Καθημερινά βελτιωνόμαστε με τον προπονητή μας. Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό. Βλέπω ότι η ομάδα μου θα πετύχει τον στόχο της παραμονής».

Ποιος είναι ο στόχος σου στο ποδόσφαιρο;

«Να είμαι σταθερός στην απόδοση μου, να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό, να βοηθάω την ομάδα και εύχομαι για να τελειοποιηθεί το όνειρο μου να γίνει μια κλήση στην Εθνική ομάδα. Ποιος δεν θα ήθελε να αγωνιστεί για την Εθνική του ομάδα».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο