Βαρύ πρόστιμο στον Ολυμπιακό για χειραγώγηση αγώνα!

Βαρύς ο πέλεκυς για τον Ολυμπιακό Λευκωσίας και τον Αθλητικό Δικαστή της ΚΟΠ να τιμωρεί με βαρύ πρόστιμο τους μαυροπράσινους μετά την καταγγελία για τον αγώνα με τη Δόξα (12η αγωνιστική για τον β’ όμιλο της β’ φάσης του Πρωταθλήματος), για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα. Πρόστιμο ύψους 50 χιλιάδων ευρώ.

Η απόφαση:

*Καταγγελία κατά του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Λευκωσίας για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα στον πιο πάνω αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Β’ Φάση, Β’ Όμιλος περιόδου 2022-2023 που διεξήχθη στις  19.05.2023 και ώρα 19:00 κατόπιν ενημέρωσης από την Αρμόδια Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (UEFA) και από την οποία ενημέρωση καταλογίζεται και/ή αποδίδεται υπαιτιότητα στο Σωματείο σας για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα κατά παράβαση του άρθρου 10.(2) (ιθ) (1), (2), (3), (4) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Β’ Φάση, Β’ Όμιλος περιόδου 2022-2023 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λευκωσίας – ΔΟΞΑ   Κατωκοπιάς/19.05.2023 (12η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο. 

ΕΔΩ αναλυτικά το σκεπτικό της απόφασης

 

«.... Ως εκ τούτου με βάση την ενημέρωση την οποία η ΚΟΠ έλαβε από την αρμόδια επιτροπή της UEFA είναι ξεκάθαρο ότι στον αναφερόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα καταλογίζεται και/ή αποδίδεται υπαιτιότητα στο σωματείο του Ολυμπιακού. Ενόψει των πιο πάνω και σύμφωνα πάντοτε με τη σχετική πρόνοια του Πειθαρχικού Κανονισμού επιβάλλω στο σωματείο του Ολυμπιακού πρόστιμο €50.000. Η εκτέλεση της πιο πάνω απόφασης, αναστέλλεται για 8 μέρες από την επόμενη της κοινοποίησης αυτής της απόφασης στο σωματείο σας, σύμφωνα με το Άρθρο 74 (Γ) του Πειθαρχικού Κανονισμού της ΚΟΠ... ».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο