Εκεί το πρόβλημα, εκεί και οι αιτίες του

Μια ματιά στο βαθμολογικό πίνακα αρκεί να καταδείξει όχι απλώς την κάτω των προσδοκιών και απαιτήσεων πορεία της ΑΕΛ στις πρώτες τέσσερις στροφές, αλλά και τα αίτιά της.

Διαβάστε επίσης:

Οι «γαλαζοκίτρινοι» της Λεμεσού είναι μία από τις δύο εναπομένουσες ομάδες που δεν έχουν γευτεί ακόμη τη χαρά της νίκης -η άλλη είναι ο ουραγός Ολυμπιακός. Το παθητικό των πέντε τερμάτων είναι ένα ποτήρι που μπορεί να το δει κάποιος μισογεμάτο ή μισοάδειο.

Ουδεμία ομάδα στο πρώτο μισό της βαθμολογίας έχει δεχτεί τόσα πολλά, μόνο μία στο δεύτερο μισό (ΑΕΚ) έχει δεχτεί λιγότερα (4). Η Ομόνοια, με ταυτόσημο παθητικό με την ΑΕΛ, έχει πέντε βαθμούς περισσότερους.

Το (ακόμη) μεγαλύτερο πρόβλημα, συνεπώς, ευρίσκεται στην επίθεση. Δύο τέρματα σε τέσσερα παιχνίδια «καταδικάζουν» τη λεμεσιανή ομάδα σε μια θέση κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Μόνον ο ουραγός Ολυμπιακός έχει λιγότερα (1), Καρμιώτισσα, ΕΝΠ και ΑΕΚ έχουν πετύχει μόλις ένα παραπάνω, αλλά έχουν πάρει ήδη ένα τρίποντο.

Η ΑΕΛ, από την άλλη, «εφευρίσκει» τρόπους να μη σκοράρει. Έχει σπαταλήσει ήδη δύο πέναλτι (ένα ο Στσέποβιτς κόντρα στον Ολυμπιακό κι ένα ο Τζάλμα κόντρα στη Δόξα), έχει ξοδέψει κάμποσες προϋποθέσεις και ευκαιρίες, μετά κόπων και βασάνων ανέδειξε τον πρώτο σκόρερ της στο β’ ημίχρονο της τέταρτης αγωνιστικής.

Με την εμπειρία που κουβαλά ως προπονητής ο Τσέντομιρ Γιανέβσκι γνωρίζει πως η άμυνα είναι θέμα προπόνησης και θέλησης, η επίθεση ψυχολογίας και ταλέντου. Η βαθμολογία του δείχνει πού θα (χρειαστεί να) δουλέψει περισσότερο.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο