Στην ΑΕΚ σίγουρα κοστίζει κάτι, αλλά δεν είναι η Ευρώπη

Με τέσσερις βαθμούς σε ισάριθμες αγωνιστικές το μπάσιμο της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα CYTA 2022/23 δεν συνάδει με τη στόχευσή της σε αυτό.

Δείτε επίσης:

Σοκ με Φαν Βέερτ στην ΑΕΚ!

Επίσημο: Ανακοινώθηκε η μεταγραφική «βόμβα»!

Είναι η χειρότερη αρχή τους σε μια σεζόν από την επάνοδό τους στη μεγάλη κατηγορία (2010) και ακριβώς πίσω από το ξεκίνημά τους την περίοδο 2008/09 (0-1-3), η οποία ολοκληρώθηκε με τον υποβιβασμό της.

Το γεγονός ότι στη διάρκεια αυτής της 12ετίας οι Λαρνακείς αγωνίστηκαν άλλες δύο φορές σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (2011, 2018) με απολογισμό (και στις δύο) 2-2-0 στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, θέτει αυτόματα την πρόσθετη επιβάρυνση εκτός κάδρου των αιτιών για το εφετινό ξεκίνημα.

Στους Λαρνακείς είναι δεδομένο ότι κάτι κοστίζει εντός συνόρων, αλλά αυτό δεν είναι η Ευρώπη. Σε 12 επίσημα παιχνίδια η ομάδα του Χοσέ Λουίς Όλτρα έχει κρατήσει το μηδέν μόλις τέσσερις φορές -και δεν κέρδισε μόνον τη Δόξα (0-0).

Η παραγωγικότητα σε αυτές τις αναμετρήσεις έχει φτάσει τα 14 γκολ, ήτοι οριακά πάνω από ένα τέρμα μέσο όρο. Συνεπώς, αν η εστία παραβιαστεί και στην επίθεση δεν ξεπεραστεί ο μέσος όρος, οι πιθανότητες στραβοπατήματος είναι αυξημένες.

Πώς θα επέλθει η βελτίωση και οι νίκες; Στην άμυνα χρειάζεται περισσότερη και καλύτερη συγκέντρωση στις στημένες μπάλες, που μέχρι στιγμής έχουν στοιχίσει αρκετά τέρματα. Στην επίθεση απαιτείται μεγαλύτερη συνεισφορά από τους επιθετικούς περιοχής που έως τώρα έχουν πιστωθεί μόλις τρία τέρματα.

Αυτά κοστίζουν στην ΑΕΚ, όχι το Γιουρόπα Λιγκ.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο