Τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται για τον Μίλανιτς στην Ανόρθωση

Τα φαινόμενα (ενίοτε) απατούν και η περίπτωση Ντάρκο Μίλανιτς στην Ανόρθωση επιβεβαιώνει του λόγου του αληθές.

Ο επιφανειακός παρατηρητής καταγράφει τη μετακίνηση του 54χρονου Σλοβένου από έναν σύλλογο άνευ τίτλων και ευρωπαϊκών συμμετοχών σε έναν άλλο που είναι έμπλεος και από τους μεν και από τις δε.

Διαβάστε επίσης:

Από το ένα άκρο στο άλλον συνεπώς; Όχι ακριβώς. Το περασμένο καλοκαίρι ο Μίλανιτς ανέλαβε ένα φιλόδοξο σύλλογο, ο οποίος βάσει μπάτζετ έπρεπε να είναι στο Top6 και να διεκδικεί έξοδο στην Ευρώπη.

Ένα χρόνο αργότερα, παραλαμβάνει έναν φιλόδοξο σύλλογο, ο οποίος βάσει μπάτζετ (αλλά και παράδοσης) όφειλε να είναι στην Ευρώπη και να διεκδικεί τους εγχώριους τίτλους.

Ό,τι δεν κατάφερε η Πάφος την περίοδο 2020/21, δεν κατάφερε η Ανόρθωση τη σεζόν 2021/22. Ο Σλοβένος υλοποίησε τον βασικό στόχο (παρουσία στον α’ όμιλο των πλέι οφ), έστω και αν του… ξεγλίστρησαν οι επιμέρους (κύπελλο, ευρωπαϊκό εισιτήριο).

Στην «Κυρία» βασικός στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος (που -θα- έχει ως παρελκόμενο και την επιστροφή στην Ευρώπη) και ο Μίλανιτς θα βιώσει ένα… deja-vu στο «Αντώνης Καρράς».

Θα είναι υποχρεωμένος να χτίσει μια ομάδα σχεδόν εκ του μηδενός, καθώς ήδη έχει αποκρυσταλλωθεί πως ο σύλλογος της Αμμοχώστου θα έχει διψήφιο αριθμό τόσο σε αποχωρήσεις όσο και σε προσθήκες -ό,τι ακριβώς συνέβη δηλαδή και με την Πάφο το περασμένο καλοκαίρι.

Μια ομάδα που την περασμένη σεζόν πέρασε κάτω από τον πήχη των προσδοκιών-απαιτήσεων και πρέπει να φτιαχτεί από την αρχή, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υψηλές φιλοδοξίες της.

Υπό αυτό το πρίσμα το πρότζεκτ «Πάφος 2021/22» μοιάζει -και πιθανότατα είναι- εξαιρετικά παρεμφερές με το πρότζεκτ «Ανόρθωση, καλοκαίρι 2022». Σημειώθηκε εξ αρχής: (και στο ποδόσφαιρο) τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο