Έτσι «κλειδώνουν» τα δύο γκρουπ από την 21η αγωνιστική

Έτσι «κλειδώνουν» τα δύο γκρουπ από την 21η αγωνιστική thumb

Μολονότι μόνον οι πέντε από τις 12 ομάδες έχουν δώσει και τα 20 παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα CYTA 2021/22, υπάρχει ένα σενάριο που μπορεί να «κλειδώσει» τα δύο γκρουπ εν όψει της β’ φάσης ήδη από την 21η αγωνιστική.

Απαράβατη προϋπόθεση σε αυτό το σενάριο είναι η μη νίκη της Ομόνοιας στον αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης με τον Άρη στο «Τσίρειο», καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα πάντα θα κριθούν στην τελευταία στροφή ανεξαρτήτως των υπολοίπων αποτελεσμάτων.

Αν η πρωταθλήτρια δεν νικήσει την «ελαφρά ταξιαρχία», τότε οι δύο όμιλοι των πλέι οφ θα «κλειδώσουν», αν ταυτόχρονα:

-η Ανόρθωση (υποδεχόμενη τον Ολυμπιακό) δεν φέρει χειρότερο αποτέλεσμα από την Ομόνοια

-και η Πάφος νικήσει τον Εθνικό στο Δασάκι

Σε αυτήν την περίπτωση η μεν «Κυρία» θα διατηρήσει τουλάχιστον το +3 από τους «πράσινους», έναντι των οποίων πλεονεκτεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία, η δε παφιακή ομάδα θα φτάσει τουλάχιστον στο +3 από το «τριφύλλι» και (δεδομένου ότι και τα δύο παιχνίδια τους στην α’ φάση έληξαν 1-1) θα έχει τουλάχιστον +8 στη διαφορά τερμάτων έναντι της Ομόνοιας.