Τι αλλάζει ο Σαρφό στον ΑΠΟΕΛ

Μετά τους Μπερτ Έσελινκ και Ζοάο Πέδρο, οι οποίοι αποκτήθηκαν για να προσδώσουν ποιοτικό βάθος και ισορροπία στα μετόπισθεν, και ο Κίνγκσλεϊ Σαρφό εντάσσεται στο δυναμικό του ΑΠΟΕΛ.

Μετά την πρώτη (αποτυχημένη) απόπειρα, που προέβλεπε έλευση του Γκανέζου μέσου με κανονική μεταγραφή και «ναυάγησε» ένεκα των αξιώσεων του μάνατζερ του 27χρονου για τις απολαβές του πελάτη του, η δεύτερη προσπάθεια των «γαλαζοκιτρίνων» στέφθηκε με επιτυχία.

Γενεσιουργός αιτία και επιταχυντής της εξέλιξης υπήρξε ο (σοβαρός) τραυματισμός του Μάριους Λούντεμο στον εντός έδρας αγώνα κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό, καθώς δημιούργησε ανάγκη αναπλήρωσής του στη μεσαία γραμμή.

Ο Σαρφό έρχεται να γεμίσει αυτό το κενό, ωστόσο το αγωνιστικό του προφίλ διαφέρει από το αντίστοιχο του Νορβηγού. Ο τελευταίος είναι ένα «εξάρι», ικανό να καλύψει και στη θέση «οκτώ», ο Γκανέζος είναι ένας πιο δημιουργικός μέσος που μπορεί να παίξει ως «οκτάρι», ως «δεκάρι» και, εν ανάγκη, και ως δεξιός εξτρέμ.

Στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής φαντάζει δύσκολο να χρειαστεί να προσφέρει λύσεις στον Σωφρόνη Αυγουστή, στον άξονα αντιθέτως προβάλλει άκρως χρήσιμος σε μια ομάδα που χρειάζεται επειγόντως να γίνει πιο δημιουργική και, κατά συνέπεια, πιο παραγωγική.

Αν οι Σόουζα και Νταουσβίλι θα εναλλάσσονται στο «έξι», ο Σαρφό έρχεται να τονώσει τον συναγωνισμό και να διεκδικήσει μία από τις άλλες δύο θέσεις, για τις οποίες διαγ(κ)ωνίζονται οι ντε Βινσέντι, Σατσιάς, Ντανίλο, ενώ σε αυτές έχει χρησιμοποιηθεί και ο Εντονγκαλά.

Σε θεωρητικό επίπεδο συνεπώς ο Γκανέζος μπορεί να αποτελέσει την απάντηση στην ανάγκη για περισσότερες ιδέες στο κομμάτι της ανάπτυξης και θα βελτιώσει τον ΑΠΟΕΛ, στο βαθμό που δεν θα προκύψει λειψανδρία στη θέση του αμυντικού μέσου και οι Σόουζα, Νταουσβίλι θα ανταποκριθούν στα ανασταλτικά τους καθήκοντα με τρόπο που δεν θα δημιουργήσει ανισορροπία μεταξύ των γραμμών.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο