Η αλήθεια για τον Μπεργκ

Οι ομάδες (με την υπογραφή) του προπονητή συχνά-πυκνά αποτελούν και αντανάκλασή του. Η Ομόνοια του Χένινγκ Μπεργκ αποτελεί την επιβεβαίωση -και όχι την εξαίρεση- του κανόνα.

Οι «πράσινοι» ήταν μια ομάδα με ξεκάθαρη αγωνιστική φιλοσοφία και ταυτότητα καθ’ οδόν για τον τίτλο της περασμένης περιόδου. Στην τρέχουσα σεζόν, ωστόσο, ούτε οι πιο πιστοί ακόλουθοί τους έχουν αντιληφθεί τι ακριβώς (θέλει ή προσπαθεί να) παίζει το «τριφύλλι».

Η πρωταθλήτρια μοιάζει τόσο μπερδεμένη, συγχυσμένη, αναποφάσιστη και ανασφαλής στο γήπεδο, όσο μπερδεμένος, συγχυσμένος, αναποφάσιστος και ανασφαλής είναι ο Νορβηγός «αρχιτέκτονάς» της.

Ο Μπεργκ της πρώτης διετίας εξέπληττε διαρκώς και άπαντες με τις επιλογές του, έδινε αθρόα ευκαιρίες και έδειχνε εμπιστοσύνη στους παίκτες του σε περιόδους κρίσης. Αυτή τη χρονιά είναι σαφέστατα πιο προβλέψιμος και ασυνήθιστα εμμονικός.

Η περίπτωση Ψάλτη είναι ένα νωπό όσο και χαρακτηριστικό παράδειγμα. Αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό του Μαυρία, αλλά μετά την απόδοσή του στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ -και παρά την απουσία του τραυματία Σέχου- βλέπει τον προπονητή του να προτιμά να καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας με αριστεροπόδαρο (Κίκο).

Ακόμη κι αν δεν είναι παγκόσμια πρωτοτυπία οι δύο αριστεροπόδαροι πλάγιοι μπακ, καταβαραθρώνει την ψυχολογία του παίκτη -κι αυτό είναι κάτι που μέχρι πρότινος ο Μπεργκ δεν είχε πράξει.

Γενικότερα ο Νορβηγός μοιάζει πια να μην είναι πασπαλισμένος με την… αστερόσκονη των προηγούμενων ετών, όταν σχεδόν κάθε απρόβλεπτη ή παράτολμη επιλογή, κάθε «πείραμα» ή κάθε «αλχημεία» του έβγαιναν. Πλέον έχει φτάσει στο σημείο να του γυρίζει μπούμερανγκ σχεδόν ό,τι επιχειρεί.

Ήταν τόσο καλός (την προηγούμενη διετία) και έχει γίνει τόσο κακός (αυτή τη σεζόν); Ή δεν ήταν υπέρμετρα καλός (την περασμένη διετία) και, κατά συνέπεια, δεν είναι υπέρμετρα κακός (αυτή τη χρονιά); Η αλήθεια θα φανεί έως το τέλος της σεζόν. Η Ομόνοια ευρίσκεται ενώπιον της μεγαλύτερης κρίσης της επί των ημερών του Νορβηγού τεχνικού. Και, ως γνωστόν, ο καλός καραβοκύρης στη φουρτούνα φαίνεται.

Έχει έλθει η ώρα να αποδείξει ο 53χρονος ότι είναι άξιος όσων επαίνων του αποδόθηκαν εδώ και δύο χρόνια.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο