Η τεράστια (σε σημασία) νίκη και οι (πολλές) αναγκαίες διορθώσεις

Είναι εξαιρετικά σημαντική η νίκη της Ομόνοιας. Για του λόγου το αληθές, ας βάλει κάτω κάποιος πως θα ήταν η κατάσταση και η βαθμολογία, σε περίπτωση ισοπαλίας, πόσο μάλλον σε περίπτωση νίκης. 

Η πίεση ήταν τεράστια, πίεση-προϊόν αποτελεσμάτων και εμφανίσεων. Κάτι που επισήμανε εύστοχα ο Μάρκο Τσέποβιτς: "Υποφέραμε τις προηγούμενες εβδομάδες", είπε ο Σέρβος. Ο ίσως πλέον ανακουφισμένος μετά την λήξη του αγώνα. 

Η Ομόνοια μπορεί να χτίσει πάνω σε αυτό το αποτέλεσμα. Έχει ήδη το ψυχολογικό μομέντουμ, αλλά η αγωνιστική της εικόνα χρειάζεται διορθώσεις. Η αδυναμία της Ομόνοιας στο να κρατήσει μπάλα ήταν εμφανής. Κέρδισε μπάλες (ο Μπασιρού ήταν απίστευτος στα κλεψίματα), αλλά με εύκολα λάθη ή βιασύνη, αναγκαζόταν αμέσως να ξαναμπεί στην προσπάθεια άμυνας και...  κλεψίματος. 

Αυτό δεν της επέτρεπε να πάρει ανάσες (ιδιαίτερα εμφανές  στο 2ο μέρος) και την ανάγκαζε (ανεξάρτητα αν είχε δώσει χώρο λόγω προβαδίσματος) σε κυρίως παθητικό ρόλο. 

Με καλό όμως ηθικό, σαφέστατα η διαδικασία διορθώσεων είναι πιο εύκολη. Ειδικά από μετά από μία νίκη τεράστιας σημασίας. 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο