ΑΠΟΕΛ: Περί προετοιμασίας και... ανομβρία

Νικη, ισοπαλία και ήττα μετρά ο ΑΠΟΕΛ στα πρώτα τρία φιλικά ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ένα γκολ κατά και ένα υπέρ και αυτό από το σημείο του πέναλτι στο πρώτο παιχνίδι με την ΠΑΕΕΚ. Τι έκαναν στην αντίστοιχη περσινή περίοδο οι γαλαζοκίτρινοι; Το γεγονός ότι η ομάδα σημείωσε μόνο ένα γκολ στα τρία παιχνίδια -και με δεδομένη την απόλυτα προβληματική επιθετική γραμμή της περσινή χρονιάς-, άνοιξε τον κύκλο επικρίσεως από τον κόσμο της ομάδας. Ωστόσο υπάρχουν ελαφρυντικά που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη προκειμένου να υπάρχει μια δίκαιη και αντικειμενική αντιμετώπιση των πραγμάτων.

Η φιλοσοφία που προσπαθεί να περάσει ο προπονητής, η ομοιογένεια που πρέπει να αποκτηθεί λόγω των πολλών αλλαγών, οι απουσίες παικτών που δημιουργούν και σκοράρουν (κυρίως Οκριασβίλι και Γκάρνερ) και το γεγονός ότι η ομάδα βρίσκεται στην πιο κοπιαστική περίοδο της προετοιμασίας της.

Σχετικά με τα πιο πάνω απάντησε ο καθ' ύλην αρμόδιος, ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, ενώ το σχολίασε πιο επιφανειακά ο Γιώργος Εφραίμ. Σάββας Πουρσαϊτίδης: «Δεν μπορώ να πω ότι με ανησυχεί αλλά σίγουρα θα πρέπει να βελτιώσουμε πολύ αυτό το κομμάτι. Σίγουρα οι περισσότερες ομάδες μας παίζουν κλειστά όπως ο σημερινός αντίπαλος. Πρέπει να βρούμε τους διαδρόμους, να είμαστε αποτελεσματικοί ακόμη σε μια ευκαιρία που βρίσκουμε. Θεωρώ ότι πρέπει να βάλουμε περισσότερους αυτοματισμούς, φαντασία για να ξεκλειδώσουμε παιχνίδια για να γίνει πιο εύκολη η ζωή μας».

Γιώργος Εφραίμ: «Σε λίγες εβδομάδες θα έρθει περισσότερη φρεσκάδα, θες και τους καινούργιους παίκτες να συμβάλουν. Με τον τρόπο που θα παίξουμε έχουμε πολλές εναλλακτικές λύσεις και θα βρούμε λύσεις για ευκαιρίες και για τέρματα». Σχεδόν το απόλυτο και... κάζο. Για τους ανυπόμονους και τους επικριτές στη δεδομένη χρονική περίοδο, ας θυμηθούν τι έκανε πέρυσι ο ΑΠΟΕΛ στα φιλικά προετοιμασίας.

Η ομάδα της Λευκωσίας σε έξι φιλικά δεν ηττήθηκε και ούτε έδειξε κάποιο πρόβλημα δυστοκίας. Κέρδισε τα τέσσερα (Ερμή, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Απόλλωνα) και εξήλθε ισόπαλη στα δυο (Δόξα, Ανόρθωση), με συντελεστή τερμάτων 10 υπέρ και τέσσερα κατά.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο