Το μεγάλο τεστ και ο καλός «μελετητής»

Οκριαβίλι, Κβιλιτάια. Καμία αμφιβολία για την δυνατότητα να σηκώσουν με την ποιότητα τους τον… νέο ΑΠΟΕΛ.  Θεοδώρου (δεν έχει ανακοινωθεί), Καρώ. Παίκτες γνωστοί, ικανοί με συγκεκριμένο επίπεδο που έχουν ξεκάθαρα πεδίο περαιτέρω βελτίωσης. Δεν γνωρίζει κανείς σήμερα αν η Διοίκηση Πετρίδη θα ντύσει στα «γαλαζοκίτρινα» παίκτες όπως ο Νταουβσίλι (διίστανται οι πληροφορίες) και Μ. Ηλία. Ούτε και αν θα κινηθεί για άλλη περίπτωση από την  ντόπια αγορά.

Πρακτικά με τις εσωτερικές (εντός Κύπρου) μετεγγραφές ο ΑΠΟΕΛ, ίσως καλύψει  το 60% της ενίσχυσης του. Πολύ καλό ποσοστό (ακόμη και αν είναι τελικά κάπως πιο χαμηλό), με μειωμένο ρίσκο (από αγωνιστικής άποψης, αλλά και επί θεμάτων προσαρμογής).

Το μεγάλο στοίχημα θα είναι οι «ενέσεις» από πρωταθλήματα του εξωτερικού. Οι «γαλαζοκίτρινοι» απέτυχαν παταγωδώς την προηγούμενη καλοκαιρινή περίοδο, ενώ εκ του αποτελέσματος ούτε και οι αποφάσεις προ διετίας έπιασαν στον βαθμό που έπρεπε, ανεξάρτητα αν η ομάδα έφτασε μέχρι τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Η πορεία της στα τελευταία στάδια του «κολοβού» πρωταθλήματος 19-20 ήταν άσχημη. Δεν είναι της ώρας να αναφέρουμε τους λόγους, δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Αυτό που με σιγουριά μπορούμε να πούμε είναι πως αν η μελέτη ήταν άλλες χρονιές ελλιπής, τώρα ίσως να είναι και «υπερβολική». Όσοι ξέρουν τον Σάββα Πουρσαϊτίδη, ξέρουν πως ξεψαχνίζει κάθε πιθανό υποψήφιο και δεν λέει ναι αν δεν είναι 110% βέβαιος πως θα τον βοηθήσει. Είναι σαφώς δυσκολότερη η επιλογή όταν δεν έχεις μεγάλη «γηπεδική» εικόνα του υποψηφίου. Παράλληλα θα πει κάποιος, άλλο Νέα Σαλαμίνα και άλλο ΑΠΟΕΛ, αλλά υπάρχει πάντα μία άλλη όψη του νομίσματος, Δεν είναι απαραίτητα ευκολότερο να διαλέξεις παίκτη για ομάδα μικρότερου βεληνεκούς.

Όπως και νάχει. Η ενδελεχής μελέτη είναι η πιο καλή εγγύηση για να πας καλά στο μεγάλο τεστ. Οπότε ξεκινώντας ο Πουρσαϊτίδης, έχει το θεμέλιο για να κερδίσει το στοίχημα της «εξωτερικής» ενίσχυσης.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο