Παπούτσι από τον…τόπο σου

Πριν από λίγα χρόνια τέτοια περίοδο, μετεγραφική, τα ΜΜΕ συνεχώς ανακοίνωναν τις αποκτήσεις ποδοσφαιριστών. «Βόμβα» από την μια ομάδα, «παίκτης – κράχτης» η άλλη ομάδα. Κάπως έτσι χαρακτηριζόταν οι τότε κινήσεις των ομάδων. Βρισκόμαστε στη εποχή εκείνη που όλοι οι προπονητές εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών για ενίσχυση. Σε μια εποχή δύσκολη αφού όλες οι ομάδες έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία.

 Οι 12 ομάδες της Α` κατηγορίας, στοχεύουν στην καλύτερη ενδυνάμωση αλλά μέχρι τώρα φαίνεται ότι υπάρχει δυστοκία εκτός τις δυο μετεγραφικές «βόμβες» του ΑΠΟΕΛ με την απόκτηση των Κβιλιταϊα και Οκριασβίλι.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένη, οι 12 ομάδες συνολικά έχουν αποκτήσει 14 ποδοσφαιριστές ως τώρα. Οι πλείστες από αυτές είναι εσωτερικές κινήσεις. Ποδοσφαιριστές οι οποίοι την χρονιά που ολοκληρώθηκε αγωνιζόταν σε άλλη ομάδα της Κύπρου και την νέα χρονιά θα φορέσουν την φανέλα άλλης ομάδας. Ο αριθμός αυτός φτάνει τους 11. Μόνο τρεις ποδοσφαιριστές αποκτήθηκαν από τις ομάδες μας και αγωνιζόταν στο εξωτερικό.

Η ΑΕΚ έχει προχωρήσει στην απόκτηση των Ολατούνζι, Γκαρσία, Τιάγκο, Εγγλέζου και Ρομό. Στην ΑΕΛ την νέα χρονιά θα αγωνίζονται οι Κ. Σωτηρίου, Ριστέφσκι, Ραζάν και Μάζουρεκ. Στον ΑΠΟΕΛ οι Κβιλιταϊα και Οκριασβίλι. Στην Ομόνοια οι Γιούστε και Ψάλτης και στον Εθνικό Άχνας ο Ανδρέας Χριστοδούλου.

Επτά ομάδες χωρίς κίνηση

Χαρακτηριστικό της μετεγραφικής περιόδου που διανύουμε είναι το στοιχείο ότι επτά ομάδες Ανόρθωση, Απόλλων, Αρης, Δόξα, Ολυμπιακός, ΠΑΕΕΚ και Πάφος δεν έχουν προχωρήσει ακόμα ούτε σε μια μετεγραφή.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο