Κάνοντας το καλό καλύτερο στο "Ηλίας Πούλλος"

Να φτιάξεις μία καλή ομάδα από την αρχή είναι δύσκολο. Η Ομόνοια το έκανε σε μία σεζόν, αφού η ομάδα του 19-20 ήταν η ραχοκοκκαλιά και τα μισά άκρα της πρωταθλήτριας και Ευρωπαίας 20-21. Είναι όμως εξίσου δύσκολο να κάνεις μία πολύ καλή ομάδα που έπιασε κορυφή, ακόμη καλύτερη.

Το χειρότερο σε ένα τέτοιο σενάριο είναι να επαναπαυτείς. Να μείνεις στάσιμος, αλλά και να κοιτάξεις βραχυπρόθεσμα. Πρέπει να μετρήσεις σωστά την κάθε λεπτομέρεια, να υπολογίσεις τουλάχιστον σε πλάνο διετίας. Περισοτερο από όλα να βάλεις τον πήχυ ψηλότερα από ότι τον έφτασες μέχρι τώρα. Και αυτό γιατί οι απαιτήσεις μεγαλώνουν σε Κύπρο και Ευρώπη. Η εξέλιξη που ισούται με παραιτέρω βελτίωση είναι must. 

Ιδού μερικά σημεία αναφοράς:

- Πως αντικαθιστάς τον Λούφτνερ αν η Κοπεγχάγη θέλει γη και ύδωρ. Χρειάζεται στόπερ με έφεση στην 1η πάσα, στο χτίσιμο από πίσω

- Τι ρόλο και ποιες ανάσες με εναλλακτική ποιοτική επιλογή  δίνεις στον μοναδικό σε στυλ Ζόρντι Γκόμες. Οι πληροφορίες πάντως λένε πως ο παίκτης έχει εντοπιστεί

- Με τι είδους παίκτη αντικαθιστάς τον Τιάγκο και πως χειρίζεσαι την υπόθεση Ασάντε ειδικά από την στιγμή που δεν διαθέτεις παρομοίου στυλ παίκτη (ακραίος και φορ σε ένα πακέτο). 

- Φέρνεις οργανωτή ή ποντάρεις σε 8-10αρο και παίκτη box to box

- Πως χειρίζεσαι το θέμα της ηλικίας παικτών, βλέποντας κυρίως το αύριο (για το σήμερα, την επερχόμενη χρονιά) κανένα θέμα, οι αποδείξεις δόθηκαν στο γήπεδο). Προχωράς με το ίδιο μοντέλο χωρίς να κοιτάς ημερομηνίες γέννησης νεοφερμένων ή πας σε νεώτερους παίκτες.

- Πως εμπλουτίζεις το ντόπιο υλικό και καλύπτεις πιθανές πωλήσεις (έστω και αν μιλάμε ίσως για την μεθεπόμενη σεζόν). Πόσο ανοίγεσαι στην Κυπριακή αγορά, πόσο ανοικτό διάδρομο αφήνεις για τους υφιστάμενους νεαρούς πίσω από τους Λοΐζου, Τζιωνή, Κακουλλή

Αυτά είναι μερικά από το θέματα που  κλήθηκαν ήδη να χειριστούν στην Ομόνοια. Η διατήρηση των κεκτημένων από την μία, αλλά και η Ευρώπη (μία ματιά στις πιθανές αντιπάλους στον 2ο προκριματικό μιλά από μόνη της για τον βαθμό δυσκολίας), επιβάλλουν την παρουσία ομάδας καλύτερης από αυτή που έκλεισε την χρονιά.

Το θετικό για τους "πράσινους" είναι πως στο σημαντικό και... λεπτό πρότζεκτ  έχουν τις δομές και τις διαδικασίες για να ανταποκριθούν στον μέγιστο βαθμό. Γι' αυτό άλλωστε έφτασαν σε χρόνο ρεκόρ από την παρακμή στην κορυφή. 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο