Άμα η πρώτη μεταγραφή είναι βασικός από την πρωταθλήτρια…

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, το οποίο εντάσσεται στη βαριά βιομηχανία θεάματος, οι εντυπώσεις (το συχνά αποκαλούμενο «επικοινωνιακό κομμάτι») παίζουν -καλώς ή κακώς- σημαντικό ρόλο. Στη διάρκεια μεταγραφικών περιόδων δε ο ρόλος αυτός συχνά γίνεται πρωταγωνιστικός.

Στο πλαίσιο αυτό η… αρπαγή του Τιάγκο Φερέιρα από την Ομόνοια είναι ο ιδανικός τρόπος για να σηματοδοτήσει ο Τσάβι Ρόκα τη νέα εποχή μετά από μια διετία που βρήκε την ΑΕΚ εκτός διεκδίκησης τίτλων και ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Στη δεύτερη θητεία του στους «κιτρινοπράσινους» ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής πιστώνεται τη μεταγραφή ενός ποδοσφαιριστή που ήταν βασικός στην άρτι εστεμμένη πρωταθλήτρια και ο Χένινγκ Μπεργκ επιθυμούσε την παραμονή του.

Άρα μια μεταγραφή που μπορεί να ενθουσιάσει τον κόσμο της ΑΕΚ και να τον πείσει για την προοπτική και τη φιλοδοξία της ομάδας του εν όψει της νέας σεζόν. Διότι για να… παραιτηθεί από την προοπτική του Τσάμπιονς Λιγκ (και γενικά της Ευρώπης) ο Τιάγκο, ασφαλώς δεν μέτρησε μόνο το κλειστό διετές συμβόλαιο ή η ελαφρώς αυξημένες απολαβές.

Ο Βραζιλιάνος προφανώς πείστηκε και από το πρότζεκτ που του παρουσιάστηκε από τον Ρόκα για τις επιδιώξεις των «κιτρινοπράσινων» στη νέα σεζόν. Αν συνυπολογίσει κάποιος τόσο τις εγνωσμένης αξίας αρετές του 34χρονου όσο και το κίνητρό του να δώσει αποδείξεις (στην Ομόνοια που δεν του έδωσε ό,τι ο ίδιος ζήτησε και στην ΑΕΚ που επένδυσε σε αυτόν), τότε ο Τσάβι Ρόκα χτύπησε διάνα.

Ο Τιάγκο Φερέιρα είναι μια μεταγραφή που συνδυάζει ουσία και εντυπώσεις.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο