Η ουσία ήταν σε όσα δεν είπε ο Νίκος Κίρζης

Οι δημόσιες τοποθετήσεις του είναι μετρημένες, οι συνεντεύξεις Τύπου που παραχωρεί ακόμη πιο σπάνιες, εξ ου και όποτε μιλά ο Νίκος Κίρζης η προσοχή του ακροατηρίου είναι αυξημένη.

Η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης (13/5), λίγες ημέρες μετά το πέρας των επίσημων υποχρεώσεων του Απόλλωνα στην αγωνιστική περίοδο 2020/21, αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για δύο λόγους.

Από τον πρόεδρο της εταιρείας αναμενόταν αφ’ ενός η ανάλυση των αιτιών για τη μη κατάκτηση ενός τίτλου, αφ’ ετέρου η παρουσίαση-ανάλυση του πώς στοχεύει -εν όψει της επόμενης σεζόν- να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή.

Όσοι παρακολούθησαν τις τοποθετήσεις του Κίρζη με αυτήν την προσδοκία, μάλλον δεν έγιναν σοφότεροι. Ο διοικητικός ηγέτης των «κυανολεύκων»

-αναφέρθηκε σε (αλλά δεν κατονόμασε) ξένους παράγοντες που στέρησαν το πρωτάθλημα τα προηγούμενα χρόνια της θητείας του

-δεν μίλησε συγκεκριμένα για τα λάθη που έγιναν στην άρτι ολοκληρωθείσα σεζόν, αλλά αρκέστηκε να διαβεβαιώσει ότι (του) είναι γνωστά και θα διορθωθούν

-δεν εξήγησε/δικαιολόγησε για ποιο λόγο η διοίκησή του κράτησε «αμυντική συμπεριφορά» που επέτρεψε «να μολυνθεί ο κόσμος με ψεύδη και συκοφαντίες»

-δεν φανέρωσε/ανέλυσε το σκεπτικό της αποδέσμευσης του Γιάννη Πετράκη

-ανέφερε ότι υπάρχουν σκέψεις για τεχνικό διευθυντή και έχουν αρχίσει διεργασίες για νέο προπονητή

-επιχείρησε να υποβαθμίσει το ρόλο του Πέτρου Κονναφή και στη συγκεκριμένη περίπτωση διαφοροποιήθηκε σαφώς από το λαϊκό αίσθημα που έχει χρίσει τον συγκεκριμένο ατζέντη «persona non grata»

Κοντολογίς, όσο κι αν η διοίκηση Νίκου Κίρζη ένιωθε την ανάγκη να «βγει μπροστά» και να πάρει θέση μετά από όσα ακολούθησαν τον εκτροχιασμό από την κούρσα του τίτλου, η ανάγκη του κόσμου στη δεδομένη χρονική στιγμή ήταν να ακούσει συγκεκριμένα πράγματα είτε για τη σεζόν που τέλειωσε είτε γι’ αυτήν που έρχεται.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, ωστόσο, είτε δεν ήθελε είτε δεν μπορούσε να μιλήσει τόσο αναλυτικά και συγκεκριμένα. Και ακριβώς γι’ αυτό ίσως ήταν προτιμότερο να τοποθετηθεί δημόσια σε ένα χρονικό σημείο, στο οποίο θα μπορούσε να παρουσιάσει αναλύσεις και δεδομένα.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο