Οι (μπόλικοι) πρώην ντόπιοι κάτοικοι Αρχαγγέλου

Ξεκάθαρο. Η αναγκαιότητα παρουσίας Κυπρίων παικτών  μεγαλώνει, με τις ομάδες να ρίχνουν όλο και περισσότερες ματιές στα τμήματα υποδομής και να ανεβάζουν παίκτες. Είτε πάλι να ενεργοποιούν ντόπιους ποδοσφαιριστές.

Στην περίπτωση του ΑΠΟΕΛ πήρε φέτος μπόλικα λεπτά ο Σατσιάς και αρκετά ο Γαβριήλ, ενώ ο Πουρσαϊτίδης έβγαλε τον Κατσαντώνη από τα ...αζήτητα και δικαιώθηκε. Με αυτό τον τρόπο μεγάλωσε αρκετά το Κυπριακό στοιχείο, ενώ είχαν προηγηθεί οι αποκτήσεις των Σιέλη και Γουίλερ.

Παρόλα αυτά θα μπορούσε η βάση να είναι μεγαλύτερη και πιο έμπειρη. 

Μπόλικοι πρώην "γαλαζοκίτρινοι" κάνουν καριέρα σε ομάδες (κυρίως του 1ου γκρουπ) και άλλος ένας είναι εδώ και μερικά χρόνια συνεχώς δανεικός. Ο λόγος φυσικά για τον Νεόφυτο Μιχαήλ. Στον Ολυμπιακό κάνει πολύ καλή χρονιά ο Μάριος Πεχλιβάνης. Μερικά χρόνια πριν αποκτήθηκε ως μεγάλο ταλέντο. Θετικότατος στη Νέα Σαλαμίνα μετά το σύντομο πέρασμα από τον Αρχάγγελο. Βλέπουμε την καριέρα του Παπαφώτη να έχει πάρει την ανιούσα. Ήταν πάρα πολύ καλός φέτος στην ΑΕΛ μέχρι την στιγμή του τραυματισμού του. Εξαιρετικός και πολυχρήσιμος  ο Μηνάς Αντωνίου επίσης στην ΑΕΛ. Και βέβαια στην λίστα ο Ανδρέας Μακρής που είναι βασικότατος στην ΑΕΚ και ο Κωστάκης Αρτυματάς, αναντικατάστατος στην Ανόρθωση. Όλοι τους είναι μάλιστα σε εξαιρετική ηλικία.

Υπάρχουν και περιπτώσεις παικτών που απλά βρέθηκαν στον προθάλαμο της 1ης ομάδας του ΑΠΟΕΛ και συνέχισαν σε άλλες ομάδες. Ο Ψάλτης ας πούμε έκανε σταθερά ανοδική καριέρα.

Σαφώς και εκ των υστέρων είναι εύκολο να λεχθεί πως δεν υπήρξε σωστή εκτίμηση όλων αυτών των περιπτώσεων. Λάθη θα γίνονται πάντα, ενώ οι αποφάσεις λαμβάνονται υπό τις συνθήκες δεδομένης στιγμής. Όμως θα μπορούσε σε σημαντικό βαθμό, ο ΑΠΟΕΛ να ήταν περισσότερο εξοπλισμένος ... κυπριακά. 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο