Σε 20 χώρες το κυπριακό ταλέντο

Σε 20 διαφορετικές χώρες εντοπίζει κάποιος Κύπριο ποδοσφαιριστή ή με καταγωγή από την Κύπρο. Νεαροί στο σύνολο τους, γεννημένοι ως επί τον πλείστον στο εξωτερικό με καταγωγή από την Κύπρο.

Το σύνολο των ποδοσφαιριστών και των ποδοσφαιριστριών που αγωνίζονται στο εξωτερικό είναι 64. Από την Αγγλία μέχρι την Αυστραλία και σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στοιχεία που δημοσιεύονται σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στο Cypriot Footballers Abroad.

Οι περισσότεροι αγωνίζονται στην Αγγλία. Όπως ο Άντρος Ταουσεντ της Κρύσταλ Πάλας ο οποίος έχει καταγωγή από την Κύπρο.

Η λίστα με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές στο εξωτερικό:

ΑΓΓΛΙΑ

Άντρος Ταουσεντ Κρύσταλ Πάλας

Ανδρόνικος Γεωργίου Γουικομ

Τζέισον Δημητρίου Σαουθεντ

Χάρη Κυριάκου Σάουθεντ

Τζακ Ρολς Στιβενεϊντζ

Ρ. Σωτηρίου Λέιτον Όριεντ

Έκτορας Κυπριανού Λέιτον Οριεντ

Νικ Τσαρουλα Κροουλι

Μάικ Δημητρίου Νιουπορτ

Χάρης Παναγιώτου Αλντερσοτ

Άντριου Ελευθερίου Νταγκενχαμ

Αντώνης Βασιλείου Μπαρνετ

Γιώργος Οκκάς Φουλαμ U18

Στάθης Καλαθιας ΚΠΡ U18

Αντονυ Παπαδοπουλος Λειτον Οριεντ U18

Αλεξ Σολομον Λειτον Οριεντ U18

Εμίλιο Σταύρου Νοτς Καουντι U18

Στην Σκωτία αγωνίζονται ο Αλεξ Γκόγκιτς, στο Βέλγιο ο Κωνσταντίνος Λαϊφης, στην Ολλανδία ο Μιχάλης Ιωάννου, στην Πορτογαλία ο Μάρκος Έντουαρντ και Ανδρέας Καρώ. Στην Ιταλία ο Γρηγόρης Κάστανος, ο Αγάπιος Βρίκκης, ο Ράφαηλ Μαμας, και ο Γιώργος Παυλίδης.

Στην Γερμανία οι Κρίστιαν Θεοχάρους, Όλιβερ Ιωάννου, Χρίστος Ιερίδης, Ελευθέριος Σολωμού, Γιώργος Ποντικός και Αντόνιο Φότι. Στην Γαλλία ο Βίνσεντ Λαμπάν, στην Αυστρία ο Ηρόδοτος Χριστοδούλου, στην Σλοβακία ο Ντανίλο Σπόλιαριτς, στην Νορβηγία ο Χρίστοφερ Γεωργίου, στην Σουηδία ο Νικόλας Κόκκινος, στην Ισπανία, ο Θεόδωρος Ιωσηφίδης, Άγγελος Ανδρέου, Ηλίας Κωστή. Στη Κορεά ο Βαλεντίνος Σιέλης, στην Κίνα ο Νίκος Γεννάρης, στην Ουκρανία ο Γιώργος Τσιταϊσβίλι, στον Καναδά ο Φρίξος Πέτσας, στην Αυστραλία ο Γιώργος Τιμοθέου, Αντώνης Μαρτής, Τζέιμς Δημητρίου, Μπάι Αντωνίου, Γιάννης Σπυράκης και Ανδρέας Αγαμέμνωνος.

Στην Ελλάδα ο Νικόλας Ιωάννου, Ιωάννης Κωστή, Νέστορας Μυτίδης, Γιάννης Μαύρου και Τίτος Προκοπίου. Στην Βουλγαρία οι Παναγιώτης Λουκά και Πίερος Σωτηρίου. Στην Φιλανδία ο Αγγελής Αγγελή.

Στον κατάλογο αυτό συμπεριλαμβάνονται και πέντε γυναίκες που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Η Σάββα στην Αγγλία, η Άντρια Γεωργίου στην Κρύσταλ Πάλας, η Πατρίτσια Χαραλάμπους στην Αυστραλία, η Έλενα Κωνσταντίνου στην Αγγλία και η Έλενα Αριστοδήμου στην Σουηδία.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο