Η μπάλα στην Εκτελεστική Επιτροπή

O απόηχος του χθεσινού ντέρμπι στο Αντ. Παπαδόπουλος συνεχίζεται και σήμερα σε έντονο ρυθμό με την πλευρά του Απόλλωνα να εστιάζεται για μια ακόμη φορά τόσο στον διαιτητή της συνάντησης Τιμόθεο Χριστοφή (ΔΕΣ ΕΔΩ) όσο και στον διαιτητή VAR Γιώργο Νικολάου. (ΔΕΣ ΕΔΩ)

Η απαίτηση της ομάδας της Λεμεσού είναι η άμεση κάθοδο ξένων διαιτητών για την λύση όπως υποστηρίζει τον προβλημάτων που υπάρχουν στο χώρο της διαιτησίας. Θέση την οποία μετέφερε γραπτώς στην ΚΟΠ ο Γενικός Γραμματέας και εκπρόσωπος του Απόλλωνα Φοίβος Βάκη. Μάλιστα προέβη σε τοποθετήσεις που φανερώνουν ότι υπάρχει πρόβλημα στην διαιτησία μας. Σε τοποθέτηση προχώρησε και ακόμα ένα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ ο Γιώργος Φαντάρος «Δυστυχώς η ανεπάρκεια της κυπριακής διαιτησίας αλλοιώνει ουσιαστικά τα αποτελέσματα του φετινού πολύ ιδιαίτερου πρωταθλήματος».

Πλέον η μπάλα βρίσκεται στην αυριανή συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ. Σε αυτή θα συζητηθεί το αίτημα του Απόλλωνα και η πρόταση που υπάρχει ήδη υπάρχει στο τραπέζι από προηγούμενες συνεδρίες. Πρόταση που ωστόσο δεν αφορά την τρέχουσα αγωνιστική χρονιά.

Για την κάθοδο ξένων διαιτητών την τρέχουσα αγωνιστική καθοριστικό ρόλο θα παίξουν το οικονομικό σκέλος αυτής της απόφασης, η πανδημία, με ποίες χώρες θα υπάρξει συνεργασία και σε ποίους αγώνες θα τοποθετηθούν. Όλα αυτά φυσικά αν παρθεί απόφαση για κάθοδο ξένων διαιτητών.

Η δεύτερη πρόταση  προνοεί  πρόσληψη ξένων διαιτητών με χρονικη διάρκεια συμβολαίου ένα συν ένα χρόνια.  Ταυτόχρονα, η ΚΟΠ να συνάψει επαγγελματικά συμβόλαια με Κύπριους διαιτητές.  Ο αρχιδιαιτητής να αξιολογεί τους ξένους διαιτητές και εκεί όπου κρίνει να προχωρά σε μη ανανέωση συμβολαίου. Το πλάνο αυτό να λειτουργεί ωσότου ανελιχθούν κύπριοι ικανοί διαιτητές και φυσικά το όλο εγχείρημα να ξεκινήσει με την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς.

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο