Δηλώσεις στο ΣΙΓΜΑ: «Δεν έχει δώσει κατάθεση ο κ. Παπασταύρου»

Όπως είναι γνωστό από χθες ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους υπέβαλε την παραίτηση του από την θέση του προέδρου της επιτροπής δεοντολογίας και προστασίας του αθλητισμού με πυρά κατά πάντων ακόμα και του πολιτικού συστήματος. Ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους μίλησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του ΣΙΓΜΑ.

«Δεν είναι αιχμές αλλά πραγματικότητα. Δεν συνηθίζω να είμαι των αιχμών. Δυστυχώς περιορίστηκε η επιτροπή χωρίς να υπάρχουν οι προϋποθέσεις».

Κάτι τέτοιο το διαπιστώσατε από την αρχή και τι πράξατε;

«Το εντοπίσαμε από την αρχή. Απευθυνθήκαμε στους πάντες. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση».

Απλώς δηλαδή υπήρχατε ως επιτροπή για το θεαθήναι;

«Για να μιλούμε καθαρά και σταράτα απλώς ήθελαν να ξεφορτωθούν τον βραχνά ότι πρέπει να σταματήσει η διαφθορά και η διαπλοκή στο ποδόσφαιρο ή και στα άλλα αθλήματα και έπρεπε να διορίσουν μια επιτροπή η οποία κυνηγάει λιοντάρια με το ψαροτούφεκο».

Για τις πολιτικές πιέσεις;

«Ούτε θα σταματήσει ποτέ αυτό το πράγμα. Διότι συνδέουν πάντοτε την επιτυχία μιας ομάδας ανάλογα με το χρώμα με μελλοντικές εκλογές. Το έχω διαπιστώσει αλλά ενόψει ότι η πορεία μου όλη είναι να μην δέχομαι ποτέ τέτοιες παρεμβάσεις πήγαιναν μέσω πλαγίου».

Έπαιξαν ρόλο οι πιέσεις των ομάδων;

«Όχι. Ουδέποτε συνηθίζω να δέχομαι αυτά τα πράγματα. Οι ομάδες έχουν κάθε δικαίωμα να εξασκούν πίεση. Αν ήταν με τέτοιες πιέσεις να δηλώναμε παραίτηση δεν έπρεπε να αναλαμβάναμε».

Γιατί οι έρευνες και οι καταγγελίες έχουν πρόβλημα;

«Έχουν διότι η νομοθεσία είναι ασθενική και δεύτερον δεν υπάρχουν κανονισμοί».

Άρα όλα τα πορίσματα ή η καταθέσεις όπως αυτή του Σταύρου Παπασταύρου πέφτουν στο κενό;

«Είναι όλα στο κενό. Αν και νομίζω δεν έχει δώσει κατάθεση ο κ. Παπασταύρου. Ο τρόπος που λαμβάνονται οι καταθέσεις είναι συγκεκριμένος. Δεν πάρθηκε καμία κατάθεση με τον συγκεκριμένο τρόπο όπως λέει ο κ. Σαββίδης από τον κ. Παπασταύρου».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο