«Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε το VAR»

Ο VAR Project Manager της ΚΟΠ, Στέλιος Ποταμίτης μίλησε στο Ράδιο Πρώτο για την εφαρμογή της τεχνολογίας στην Κύπρο και τόνισε ότι το πλάνο είναι ότι θα εφαρμοστεί πριν τα Χριστούγεννα. 

Αναλυτικά: 

«Χθες έγινε η τελική πρόβα αξιολόγησης από την FIFA και όλα πήγαν καλά. Μας έστειλαν οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουμε και στείλαμε το υλικό για αξιολόγηση. Τα πρώτα μηνύματα που παίρνουμε είναι θετικά.

Περιμένουμε την απάντηση με διορθωτικές κινήσεις και μετά η ίδια άσκηση πρέπει να εφαρμοστεί σε όλα τα στάδια. Πριν από κάθε αγώνα πρέπει να ακολουθήσουμε μια διαδικασία για να πιστοποιηθούν όλα τα στάδια.

Παρόλα τα προβλήματα που είχαμε με τον κορωνοϊό, είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε. Θα έχει τις δυσκολίες του και θα πρέπει να δοθεί χρόνος έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε το VAR.

Εμείς σαν ομοσπονδία είχαμε προγραμματίσει σεμινάρια τα οποία ακυρώθηκαν. Τώρα πρέπει να βρούμε τρόπους ενημέρωσης προς όλους. Ο χρόνος μας πιέζει, αλλά ενημέρωση θα γίνει.

Βάση προγράμματος πριν τα Χριστούγεννα θα γίνει εφαρμογή. Αυτό είναι το πλάνο.

Το VAR χρησιμοποιεί όλες τις διαθέσιμες κάμερες. Έχουν στη διάθεση οκτώ κάμερες. Για ένα οφσαιντ έχουμε τρεις κάμερες. Έχουμε κάτι σπουδαίο για την Κύπρο, την γραμμή του οφσαιντ.

Το VAR θα είναι σε δυο παιχνίδια. Μπορούμε να ανταποκριθούμε σε δυο παιχνίδια ταυτόχρονα την ημέρα».

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο