ΑΠΟΕΛ: Η Βρετανο-Ιρλανδική ιστορία του πάγκου

Λογικώς εχόντων των πραγμάτων ο Μικ Μακ Κάρθι θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ. Θα είναι στην εξέδρα για να δει το ντέρμπι και θα καθίσει να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τον Διοίκηση Πετρίδη.

Αν όλα πάνε καλά, ο 61 ετών τεχνικός θα αποτελέσει την επιστροφή σε μία ιστορικά συνήθη ποδοσφαιρική σχολή για τους «γαλαζοκίτρινους». Για να μην μπερδέψουμε γεωγραφικούς όρους, ιστορικά γεγονότα και νομικά θέματα (η Δημοκρατία της Ιρλανδίας είναι σε νησί της Βρετανίας, αλλά οι πολίτες δεν λέγονται Βρετανοί, η χώρα δεν ανήκει ούτε στην Μεγάλη Βρετανία, ούτε στο Ηνωμένο Βασίλειο), κρατάμε τον όρο ποδοσφαιρική και φυσικά προπονητική «σχολή» Αγγλίας, Σκωτίας, Ουαλίας, Βορείου Ιρλανδίας (αυτή ανήκει στο Η.Β) και Δημοκρατίας της Ιρλανδίας με τα χαρακτηριστικά της. Και πάμε στην ιστορική αναδρομή των εκπροσώπων της σχολής στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ.

Είναι μέχρι σήμερα συνολικά εφτά:

Τζέσι Κάρβερ (62-63 και 69-70), ένας μεγάλος Άγγλος τεχνικός που αφού προπόνησε τις μισές ομάδες της Ιταλίας πέρασε και από τον ΑΠΟΕΛ εις διπλούν.

Την  αμέσως επόμενη από την 1η χρονιά του Κάρβερ (63-64), ανέλαβε ο Νιλ Φράνκλιν, πρώην Άγγλος διεθνής που ξεκίνησε στην Λευκωσία την σύντομη προπονητική καριέρα.

Στα 1971 ανέλαβε ο Άγγλος Ρει Γουντ. Τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επέζησε από το τραγικό ατύχημα στο Μόναχο το  1958 και θήτευσε πριν τον ΑΠΟΕΛ στην Εθνική Κύπρου.

Την περίοδο 1977-78 οδήγησε την ομάδα ο επίσης Άγγλος και αδικοχαμένος (πέθανε μόλις στα 52 του από νευροκινητική νόσο), Κιθ Σπέρτζιον. Είχε προηγηθεί αξιόλογη καριέρα σε Βέλγιο και Σουηδία.

Στα 1981 σειρά πήρε ο επίσης Άγγλος Μάικ Φέργκουσον, ενώ στα 1985 έσπασε η Αγγλική κυριαρχία της σχολής.

Ανέλαβε λοιπόν ένας Βορειοιρλανδός. Μετά από διετή παρουσία σαν ποδοσφαιριστής ο Τόμι Κάσιντι έκατσε στον πάγκο  μέχρι το 1989.

Τέλος,11 χρόνια  το 2000 μπήκε και η Ουαλία στο παιχνίδι διά του Μάικ Γουόκερ.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο