«Στην Εισαγγελία το πόρισμα για Καραβίδα, η υπόθεση Λαρένα δεν είναι στο δικό μας συρτάρι»

Με αφορμή το κλείσιμο της έρευνας για το ντέρμπι Ανόρθωση-Απόλλων (1-3), που αρχικά είχε θεωρηθεί ύποπτο για χειραγώγηση, αλλά και την ανακοίνωση που εξέδωσε ο λεμεσιανός σύλλογος ο Χάρης Σαββίδης φιλοξενήθηκε στον ΣΠΟΡ FM 95,0.

«Υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις, οι οποίες είναι υπό διερεύνηση. Στην Κύπρο ζούμε, γνωρίζαμε τα προβλήματα. Όλοι παραδέχονται ότι η διαφθορά στο ποδόσφαιρο είναι διαχρονική. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί ο σωστός μηχανισμός. Για αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο ρόλος της επιτροπής», σχολίασε το μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας και προστασίας του Αθλητισμού που ακολούθως τοποθετήθηκε για...

...τις πληροφορίες περί καθόδου κόκκινου φακέλου: «Προσωπικά δεν έχω οποιαδήποτε πληροφόρηση. Έχουμε ζητήσει ενημέρωση επίσημα».

...το υλικό που έχει στη διάθεση της η επιτροπή: «Έχει φτάσει υλικό στην κατοχή μας και έχει αρχίζει να αξιοποιείται ένα μέρος του υλικού. Δουλειά της επιτροπής είναι να προβαίνει σε διερεύνηση ποινικών αδικημάτων. Το νομικό καθήκον που έχουμε έχει κι αυτό ένα πάρα πολύ ψηλό βαθμό δυσκολίας».

...το αν υπάρχει υλικό και για υποθέσεις που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας: «Αναμφίβολα, βέβαια».

...το πόρισμα για το Ανόρθωση-Απόλλων: «Σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση του πορίσματος, είχε σταλεί εδώ και μια περίπου βδομάδα. Όπως γνωρίζετε ήταν ομόφωνη απόφαση ότι δεν στοιχειοθετείται αδίκημα και δεν δικαιολογείται περεταίρω έρευνα. Το ζήτημα της πάταξης της διαφθοράς απαιτεί έρευνες. Οι έρευνες γίνεται ακριβώς κατά πόσο υπάρχει ή δεν υπάρχει κάποιο μεμπτό. Η έρευνα διεξήχθη και εντός και εκτός Κύπρου από άνευ προηγούμενου αριθμό οργανισμών και προσώπων. Σε καμία περίπτωση δεν είναι σκοπός να ξεκινήσει σε μια έρευνα και να καταλήξει σε πόρισμα αρνητικό για τους εμπλεκόμενους».

...την υπόθεση των καταγγελιών του Σταύρου Παπασταύρου: «Μέρος του υλικού έχει τύχει ήδη αξιοποίησης και συνεχίζει να αξιοποιείται».

...τους φιλικούς αγώνες της Καρμιώτισσας το περασμένο καλοκαίρι: «Οι συγκεκριμένοι αγώνες και όχι μόνο είναι υπό διερεύνηση».

...την υπόθεση του Καραβίδα: «Ό,τι έχει να πει η επιτροπή το καταγράφει στο πόρισμα. Έχει φύγει το πόρισμα και πλέον είναι δουλειά της εισαγγελίας».

...την υπόθεση Λαρένα: «Διορίστηκα τέλη του Φεβρουαρίου αυτής της χρονιάς. Δεν είμαι δυο χρόνια στην επιτροπή, Τώρα γιατί δεν δούλεψε η προηγούμενη επιτροπή δεν είναι δουλειά δική μου. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κόσμος έχει καταλάβει ότι παράγεται έργο. Η επιτροπή λειτουργεί, γίνονται έρευνες. Η υπόθεση δεν είναι στο δικό μας συρτάρι».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο