Την τελευταία φορά που ήταν τόσο κακός, άλλαξε (και) διοίκηση

Restore normality. Αποκατάσταση της κανονικότητας. Με αυτό το μότο εισήλθε ο ΑΠΟΕΛ στην αγωνιστική περίοδο 2020/21, όμως όσα πράττει και βιώνει από το πρώτο επίσημο παιχνίδι του μέχρι το πιο πρόσφατο κινούνται στην παντελώς αντίθετη κατεύθυνση, καθώς αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα στην πρόσφατη ιστορία του συλλόγου.

Μετά από επτά παιχνίδια στο νέο πρωτάθλημα οι «γαλαζοκίτρινοι» είναι πλασαρισμένοι στην ένατη θέση και έχουν:

-την ίδια απόσταση από την έκτη θέση και τη ζώνη του υποβιβασμού (4 βαθμούς)

-περισσότερες ήττες απ’ ό,τι νίκες (3-2)

-αρνητικό συντελεστή τερμάτων (-3)

-τη δεύτερη χειρότερη επίθεση στην κατηγορία (5)

-μονοψήφιο αριθμό βαθμών (8).

Έχουν παρέλθει δύο δεκαετίες από την προηγούμενη φορά που ο ΑΠΟΕΛ είχε να επιδείξει χειρότερες επιδόσεις στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, την περίοδο 2000/01 η ομάδα μετά τις πρώτες επτά αγωνιστικές είχε:

-μικρότερη απόσταση από τη ζώνη του υποβιβασμού (+2) απ’ ό,τι από τη δεύτερη θέση που οδηγούσε στο κύπελλο UEFA (-8)

-περισσότερες ήττες απ’ ό,τι νίκες (3-1)

-αρνητικό συντελεστή τερμάτων (-4)

-τη χειρότερη επίθεση στην κατηγορία (5)

-μονοψήφιο αριθμό βαθμών (6)

Εκείνο το τραγικό ξεκίνημα, το οποίο υποχρέωσε την ομάδα να πλασαριστεί στην πέμπτη θέση (εκτός Ευρώπης) έφερε την απόλυση του Τόζα Σάμπουριτς μετά την τέταρτη αγωνιστική, μόλις δύο μήνες μετά την πρόσληψή του (σ.σ. όπως και τώρα με το υπηρεσιακό δίδυμο των Χατζηλούκα-Μοράις, στον πάγκο τότε είχε καθίσει για δύο αγωνιστικές ο Μάρκος Μάρκου κι ακολούθως ο Μάικ Ουόκερ), και συνοδεύτηκε από αλλαγή και στην προεδρία της εταιρείας, καθώς τον Νοέμβριο του 2000 ο Χάρης Παπαναστασίου διαδέχτηκε τον παραιτηθέντα Κρις Τριανταφυλλίδη. Ο τελευταίος δεχόταν τότε, όπως σήμερα ο Πρόδρομος Πετρίδης, μπόλικα «πυρά» για την αγωνιστική και οικονομική κατάσταση της ομάδας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι προ 20ετίας ο ΑΠΟΕΛ ήταν μεν σε χειρότερη βαθμολογική θέση (11η) από τη σημερινή (9η), αλλά η απόστασή του από την κορυφή (-10) ήταν μικρότερη από τη νυν (-11).

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο