«Η Ανόρθωση μπορούσε να πάει περίπατο, να επιστρέψει και να βρει το σκορ 2-0»

Την κατάσταση στον ΑΠΟΕΛ μετά την ήττα (και) από την Ανόρθωση και την αποδέσμευση του Μαρίνου Ουζουνίδη σχολίασε ο Τάκης Αντωνίου. Ο πρώην ποδοσφαιριστής, προπονητής και παράγοντας των «γαλαζοκιτρίνων» κατέθεσε την άποψή του για τον Ελλαδίτη τεχνικό, το ρόστερ και τη διοίκηση του Πρόδρομου Πετρίδη.

Ακολούθως παρατίθενται τα σημαντικότερα αποσπάσματα των δηλώσεών του στον ACTIVE:
«ιδιαίτερα στον ΑΠΟΕΛ είμαστε πολύ συνηθισμένοι σε αυτού του είδους τις αλλαγές, οι οποίες μέχρι τώρα έκαναν καλό στην ομάδα όσον αφορά στα αποτελέσματα. Σίγουρα, όμως, δεν της έκαναν καλό αναφορικά με την απόκτηση σταθερής και μόνιμης ταυτότητας, αγωνιστικού προσανατολισμού, αλλά τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια».

«Ο κριτής για την αξιολόγηση κάθε προπονητή είναι η εικόνα της ομάδας και τα αποτελέσματά της. Στην περίπτωση της ομάδας, δυστυχώς υστέρησε και στους δύο τομείς. Και στην εικόνα της και στα αποτελέσματά της. Επομένως μπορώ να πω ότι ήταν αναμενόμενη η λύση της συνεργασίας γιατί, πράγματι, αυτό που συμβαίνει στην ομάδα είναι ίσως και πρωτόγνωρο. Η δυσκολία με την οποία δημιουργεί παιχνίδι και απειλεί τον αντίπαλο είναι σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Υπάρχον αδυναμίες στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να δικαιολογούν τέτοιες εμφανίσεις.

Κάπου, κάτι δεν πήγε καλά γιατί δεν μπορεί να πει κάποιος ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν είναι καλός προπονητής. Εγώ τον έζησα πολύ την προηγούμενη φορά που ήταν στην ομάδα μας (σ.σ.: 2006-2008). Ήμουν εκπρόσωπος Τύπου και είχα την ευκαιρία να παρακολουθώ από κοντά την ομάδα. Και στις προπονήσεις και γενικά. Ήταν πιο νέος τότε ο Μαρίνος και μπορώ να σας πω ότι είχα εντυπωσιαστεί από τις γνώσεις και από την προσωπικότητά του. Δεν μπορώ να το ξέρω ακριβώς τι πήγε λάθος, διότι δεν είμαι κοντά για να ξέρω».

«Ένας παίκτης που δεν αισθάνεται βασικός δεν έχει και την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση. Δεν ήρθαν τα αποτελέσματα από την αρχή, φύγαμε από τον έναν ποδοσφαιριστή, πήγαμε στον άλλον μπας και μας δώσει κάτι περισσότερο, επανήλθαμε στον πρώτο, πήγαμε στον τρίτο και δημιουργήθηκε αναστάτωση όσον αφορά στους ρόλους και τη σταθερότητα. Κάτι που επέδρασε αρνητικά στην απόδοση».

«Για μένα το θέμα τώρα δεν είναι Ουζουνίδης ή πλάνο ή παίκτες. Το θέμα είναι η εκ νέου αναδόμηση της ομάδας. Για να γίνει πρέπει το πλάνο επιλογής παικτών, προπονητών και δουλειάς της ομάδας να βρει ξανά την ταυτότητά της. Τα τελευταία δέκα χρόνια υπήρχε πλάνο που δημιουργούσε κίνητρα πολύ σοβαρά όχι μόνο να κερδίζει τους εγχώριους τίτλους, αλλά να διακριθεί και στην Ευρώπη. Ήρθαν πολλοί παίκτες με αυτό τον στόχο. Να δημιουργήσουν ισχυρή ομάδα και να επωφεληθούν και οι ίδιοι.

Τα τελευταία δύο χρόνια πολλοί παίκτες, όταν τους ρωτούσαν γιατί επιλέξατε τον ΑΠΟΕΛ, έλεγαν 'επειδή παίζει κάθε χρόνο στην Ευρώπη'. Δηλαδή ο ΑΠΟΕΛ έπαιζε στην Ευρώπη και έρχονταν να επωφεληθούν από αυτό. Παλαιότερα υπήρχαν παίκτες που ανέβαζαν τον ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη και επωφελούνταν μαζί του. Φαίνεται ότι κλείνει ένας κύκλος και πρέπει να ανοίξει ένας νέος. Οι παίκτες που θα έρχονται πλέον θα πρέπει να έχουν το σοβαρό κίνητρο της αναδόμησης του ΑΠΟΕΛ. Της δημιουργίας ισχυρής ομάδας, που να μπορεί να πάρει τα σκήπτρα στο ποδόσφαιρο της Κύπρου και να διακριθεί στην Ευρώπη. Από αυτό τον φακό βλέπω πλέον την ομάδα μας».

«ο πλάνο εξεύρεσης παικτών έχει αποτύχει τα τελευταία χρόνια και πρέπει να ειδωθεί υπό νέο πρίσμα. Να σας πω ένα παράδειγμα. Ανόρθωση, Κετσπάγια. Υπάρχει εποχή Κετσπάγια στην Ανόρθωση. Ξέρουν ποιος είναι, ξέρουν πώς επιλέγει ποδοσφαιριστές και ξέρουν πώς να βαδίσουν. Η χθεσινή ομάδα της Ανόρθωσης ήταν καθαρά ομάδα του Κετσπάγια. Χωρίς πολλά-πολλά στο γήπεδο, όχι όσον αφορά στην απόδοσή της ή ό,τι κάνει στο γήπεδο, αλλά με πολύ καλές ισορροπίες στις γραμμές της, που προέρχεται από την πολύ καλή επιλογή των παικτών από τον Κετσπάγια. Να σας πω λεπτομέρεια που μπορεί να το σκεφτήκατε μπορεί και όχι. Χθες οι τέσσερις παίκτες ήταν από τη Γεωργία, οι τρεις από την Ελλάδα και τρεις από την Κύπρο. Υπάρχει κάποιο ρίσκο για τον προπονητή που τους επέλεξε και τους ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά και ξέρει τι θα του δώσουν στο γήπεδο;

Δεν ξέρω ποιο είναι το σύστημα του ΑΠΟΕΛ, αλλά αποζημιώσαμε τόσους πολλούς παίκτες τα τελευταία χρόνια που κάτι πάει λάθος. Άρα υπάρχει ανάγκη για αναδόμηση του συστήματος. Η ιστορία έχει γραφτεί, δεν διαγράφεται. Υπάρχει όμως ένα κενό, είναι φανερό ότι πρέπει να συμπληρωθεί»

«Εγώ θέλω να σωθεί ο ΑΠΟΕΛ και όχι η χρονιά. Να αναδομηθεί με τρόπο που να βρει ξανά την αγωνιστική ταυτότητά του, την ταυτότητά του σαν ομάδα. Όχι αν σώζεται η χρονιά, που από βαθμολογικής πλευράς είναι δύσκολο. Θέλω να δω έναν ΑΠΟΕΛ που να πιστεύει ακόμα και αν είναι 11 βαθμούς πίσω. Διότι στο 67’ μπήκε το γκολ και μέχρι το 90’ ο ΑΠΟΕΛ κατέβασε τα χέρια. Η Ανόρθωση μπορούσε να πάει έναν περίπατο, να επιστρέψει και βρει το σκορ 2-0. Εμείς οι ΑΠΟΕΛίστες θέλουν να βρει ξανά τα κίνητρά της η ομάδα, την αγωνιστικότητά της, το σθένος της και να πολεμά μέχρι το τέλος. Βρέθηκε και άλλες φορές τα τελευταία χρόνια πίσω, αλλά το πίστευαν όλοι και το κυνηγούσαν. Σ’ αυτό εμπιστεύομαι πολύ τον Πρόδρομο ότι θα βρει τους τρόπους. Νομίζω όλοι το παραδέχεστε ότι αυτό είναι η ειδικότητά του».

«Αν έφτασε η ώρα του Πρόδρομου Πετρίδη δεν έχει σχέση με τον κορεσμό. Δεν υπάρχει κορεσμός εκεί. Πιστεύω ότι όταν είσαι στη διοίκηση έχεις συνέχεια κίνητρα για νέα τρόπαια και νέες διακρίσεις. Νομίζω ότι ο Πρόδρομος, απ’ ό,τι τον βλέπω και από όσο του μιλώ τον τελευταίο καιρό, συνεχίζω να βλέπω έναν άνθρωπο που έχει τα κίνητρα να βοηθήσει την ομάδα. Δεν πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι εκεί».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο