Το Crash Test του ντέρμπι

Από όποια πλευρά και να το δεις, όποιες και αν είναι οι συνθήκες, το ντέρμπι Ανόρθωσης-ΑΠΟΕΛ είναι πολύ μεγάλο. Ενδιαφέρει άμεσα και τους δύο, αλλά ποικιλοτρόπως και τους υπόλοιπους.

Οι βασικές προσεγγίσεις λένε: Δεν έχει σημασία, η αγωνιστική κατάσταση και η βαθμολογία. Είναι στο 50-50 (ή στο 33,3-33.3-33.3 αν προτιμάτε). Εδώ λοιπόν οι δύο ομάδες αρχίζουν από την ίδια αφετηρία. Πολλάκις  έχει αποδειχτεί πως τα πιο πάνω ισχύουν. Αρκετές φορές υπερίσχυσε ο «αδύναμος» της εποχής.

Όπως πολλάκις αποδείχτηκε πως ίσχυσε η άλλη πλευρά του νομίσματος. Η ομάδα που ήταν σε καλύτερη κατάσταση, πιο ψηλά στην βαθμολογία, η γηπεδούχος υπερίσχυσε. Εδώ η κατάσταση λέει καθαρά Ανόρθωση. Το πιο από τα δύο ισχύει θα το δούμε γύρω στις 6 το απόγευμα. Ας δούμε όμως εικόνα και σημασία πιθανών αποτελεσμάτων.

ΦΟΡΜΑ: Ανόρθωση ξεκάθαρα. Αν και δεν έχει πιάσει το ταβάνι της, υπερτερεί αρκετά αυτή τη στιγμή του ΑΠΟΕΛ.

ΗΘΙΚΟ: Και εδώ «Κυρία» καθαρά. Δεν χρειάζεται επεξήγηση. Το ηθικό της ειδικά απέναντι στον ευρισκόμενο στην μιζέρια αντίπαλο μπορεί να την σπρώξει στο να επιβληθεί. Από την άλλη πλευρά μένει να δούμε αν θα ισχύσει ο η θεωρία του «πληγωμένου θηρίου» που είναι πάντα πιο επικίνδυνο. Είναι μέσα στο παιχνίδι, ειδικά όταν μιλάμε για ΑΠΟΕΛ, ακόμη και για το σημερινό ΑΠΟΕΛ.

ΠΑΙΚΤΗΣ-ΚΛΕΙΔΙ: Δυσκολευόμαστε να τον επιλέξουμε στην πλευρά της Ανόρθωσης, αλλά έχουμε την εντύπωση πως ο Νταουσβίλι με την αγωνιστική του ένταση και τα γερά πνευμόνια, μπορεί να κάνει διαφορά στην πολύ σημαντική μάχη του κέντρου. Απόντος της «όασης» μέχρι τώρα του ΑΠΟΕΛ, του Ανουάρ. Και εδώ είναι και το κλειδί των πρωτευουσιάνων: Ο Γένσεν ή τέλος πάντων ο αντι-Ανουάρ, που θα κληθεί να ανταποκριθεί απέναντι σε μία λειτουργική και γερή  μεσαία γραμμή.

ΑΣΟΣ: Θα είναι μεγάλης σημασίας για την Ανόρθωση. Παίρνεις τρεις πολύτιμους πόντους, εκτροχιάζει σχεδόν ολοκληρωτικά έναν ανταγωνιστή από το τρένο. Συν φυσικά ότι πιθανή ήττα του ΑΠΟΕΛ, θα κάνει τα κακά χειρότερα για την ομάδα της Λευκωσίας. Άστε τα βαθμολογικά, η αμφισβήτηση και η  απαξίωση θα ξεπεράσουν τα… κόκκινα.

ΙΣΟΠΑΛΙΑ: Για την Ανόρθωση θα είναι βήμα σημειωτόν, θα φέρει μικρή ζημιά, αλλά τρίτο εντός έδρας ντέρμπι χωρίς νίκη δεν ακούγεται και πολύ καλά. Για τον ΑΠΟΕΛ, το «Χ» δεν θα φέρει πρακτικά ουσιαστικό βαθμολογικό κέρδος, ίσως είναι και χασούρα στο τέλος της αγωνιστικής. Αλλά θα πάρει ανάσες, θα αφήσει στην άκρη τον αναπνευστήρα.

ΔΙΠΛΟ: Ε, θα είναι πισωγύρισμα για την Ανόρθωση, από κάθε άποψη. Χαμένο έδαφος, χαμένη ευκαιρία, ίσως και η 1η ανησυχία. Για τον ΑΠΟΕΛ θα είναι εφαλτήριο πραγματικής ανάκαμψης. Αν βέβαια διαχειριστεί σωστά και προσμετρήσει με ακρίβεια την υπόσταση της νίκης.  Δεν λύνονται όλα με ένα καλό (στην προκειμένη φάση μεγάλο) αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο