«Ο Τζιωνής αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι καλύτερος και από τον Μποτεάκ»

Προσκεκλημένος στην εκπομπή Χωρίς VAR (Cablenet) ο Ντούσαν Κέρκεζ αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Ανδρέα Σοφοκλέους, τις προτάσεις από άλλες ομάδες, την πορεία των συλλόγων και της εθνικής στην Ευρώπη, τη... μόδα της χρησιμοποίησης νεαρών και όσα χρήζουν βελτίωσης στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βόσνιος προπονητής της ΑΕΛ για...

…τις δυσκολίες της θητείας του: «Υπήρχαν στιγμές που υπήρχε μουρμούρα να φύγω από την ομάδα, αλλά ο πρόεδρος με εμπιστεύτηκε και δεν άκουσε όσα του έλεγαν. Η ΑΕΛ έχει πολύ κόσμο και μεγάλη πίεση. Πρέπει πάντα να έχεις υψηλούς στόχους, ακόμη κι αν το μπάτζετ υπολείπεται. Προσπαθώ να κάνω τον πρόεδρο και τον κόσμο υπερήφανους»

…τη συνεργασία με τον Ανδρέα Σοφοκλέους: «Έχει πολύ καλή καρδιά, το βλέπω στην Κίτρινη Γραμμή, στο ΚΕΠΑΚΥ, είναι άνθρωπος που θέλει πάντα το κάτι παραπάνω. Αν βλέπει κάποιον να δουλεύει και να μην ψάχνει δικαιολογίες, τον εμπιστεύεται. Θέλει πάντα ν’ ακούει την αλήθεια, να μιλάς στα ίσα. Σε κάποιες περιπτώσεις ασφαλώς δέχτηκε τη δική μου άποψη».

…το ενδιαφέρον άλλων ομάδων: «Υπήρχε, αλλά έχω συμβόλαιο. Υπήρχε ομάδα με ψηλούς στόχους, μια ομάδα το καλοκαίρι με χαμηλότερους στόχους. Η ΑΕΛ είναι όμως προτεραιότητα και μέρος της ζωής μου, θέλω αν είναι φύγω, να το κάνω με φιλικό τρόπο. Αυτό με κάνει να γίνομαι καλύτερος και σε αυτό έχει συμβάλλει και ο πρόεδρος»

…το κυπριακό ποδόσφαιρο και τις επιτυχίες στην Ευρώπη: «Έχει αλλάξει το επίπεδο και αυτό βοήθησε κάποιους Κύπριους να πάνε στο εξωτερικό. Επίσης οι ξένοι λειτουργούν ενίοτε και ως πρότυπα για τους μικρούς».

…την πορεία των 4 ομάδων αυτό το καλοκαίρι: «Αν δούμε τα τελευταία χρόνια, ήταν αποτυχία ότι μπήκε μόνο μια ομάδα στους ομίλους. Προσωπικά περίμενα να ήταν και ο ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλων, αλλά σε μονό νοκ άουτ είναι πιο δύσκολα τα πράγματα»

…την εθνική Κύπρου: «Ένα πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε πολλούς γηγενείς να παίζουν στο εγχώριο πρωτάθλημα. Δεν είμαι σίγουρος, σκέφτομαι συχνά τι πάει λάθος. Η ομοσπονδία τώρα βάζει πλάνο να παίζουν περισσότεροι νεαροί και να δρέψει καρπούς στα επόμενα χρόνια. Νομίζω ότι η ανανέωση έπρεπε να γίνει πιο σταδιακά και όχι μαζικά, απότομα. Να είχαν μείνει και κάποιοι πιο μεγάλοι και πιο έμπειροι στην ομάδα. Από τη στιγμή πάντως που μπήκε ένα πλάνο, πρέπει να το στηρίξουν και να αναλάβουν την ευθύνη για το αποτέλεσμα»

…την επικοινωνία του εκάστοτε ομοσπονδιακού τεχνικού με τους προπονητές των συλλόγων: «Κάθε προπονητής δουλεύει με το δικό του τρόπο. Με τον Μπεν Σιμόν και τον Οκκά μιλήσαμε πολλές φορές, με τον νέο δεν έχω μιλήσει, έχω μιλήσει μόνο με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου. Εγώ στηρίζω την προσπάθεια, ζω στην Κύπρο και θέλω να πάει καλά η εθνική»

…το ρόλο του περιορισμένου χρόνου συμμετοχής των διεθνών: «Το σημαντικό είναι να δώσεις ευκαιρία στους Κύπριους όταν πιστεύεις ότι είναι έτοιμοι, όχι για να μην πληρώσεις το πρόστιμο. Τώρα όλοι ζητούν να βάζουμε νεαρούς, αλλά δεν είναι όλοι έτοιμοι. Ο Τζιωνής είναι έτοιμος παίκτης, αλλά είναι στην τρίτη σεζόν του, δεν ξέρουμε πού θα είναι οι Λοΐζου και Κακκουλής. Ο Τζιωνής αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι καλύτερος και από τον Μποτεάκ…»

…όσα χρειάζεται να βελτιωθούν στο κυπριακό ποδόσφαιρο: «Πρώτο και πιο σημαντικό που χρήζει βελτίωσης είναι τα γήπεδα. Ακόμη κάποιοι νομίζουν ότι ο προπονητής μπορεί να μην έχει γραφείο, η ομάδα να μην έχει μεγάλα αποδυτήρια με κλιματισμό κ.ο.κ. Επίσης πρέπει να έχουν καλά γήπεδα οι ακαδημίες, αλλά δύσκολα οι σύλλογοι πείθονται να φτιάξουν προπονητικό κέντρο για τους πιτσιρικάδες»

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο