«Αυτό είναι το πρόβλημα της ΑΕΛ στα ντέρμπι, γι' αυτό άλλαξα τη φιλοσοφία μου»

Προσκεκλημένος στην εκπομπή Χωρίς VAR (Cablenet) ο Ντούσαν Κέρκεζ μίλησε για την αδυναμία της ΑΕΛ να αποσπάσει βαθμούς στα ντέρμπι, την αλλαγή στην προσέγγισή του σε αυτή τη σεζόν, την επίδραση της πανδημίας, το μπάτζετ, τις ιδιαιτερότητες της μεταγραφικής περιόδου, τους νεαρούς και τις συνθήκες εργασίας στο λεμεσιανό σύλλογο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βόσνιος τεχνικός για...
…το 0/3 στα ντέρμπι: «Δεν θέλω να συνεχιστεί αυτό, να παίζουμε καλά και να μην κερδίζουμε. Δεν έχουμε νίκη σε ντέρμπι, πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι σε αυτά τα παιχνίδια. Θέλουμε να παίζουμε σε επίπεδο όπως αυτό κόντρα στην Ομόνοια. Μόνο με δουλειά γίνεται αυτό. Παίζει ρόλο και το ψυχολογικό κομμάτι. Κάνεις ευκαιρίες, δεν σκοράρεις και μετά αν σκοράρει ο αντίπαλος, είναι και ψυχολογικό θέμα. Κάθε παίκτης θέλει να δώσει το κάτι παραπάνω στο ντέρμπι. Δεν πειράζει, αν δεν σκοράρουμε, μπορούμε να πάρουμε λευκή ισοπαλία».

…την αλλαγή στην προσέγγισή του (πιο επιθετική αυτή τη σεζόν): «Όταν ξεκίνησα την προπονητική καριέρα μου, ήταν παραπάνω στο νου μου το αποτέλεσμα. Ήξερα ότι χωρίς αυτό δεν έχεις ελπίδες. Τώρα εξαρτάται και από τους παίκτες, φέραμε κάποιους παίκτες στο κέντρο που μπορούν να δημιουργήσουν και να σκοράρουν. Είμαι προπονητής που προσαρμόζομαι, πλέον είναι πιο εύκολο να κάνουμε ευκαιρίες και παιχνίδι με τους παίκτες που έχουμε στο κέντρο. Το ρόστερ μας είναι πιο δυνατό, το καλοκαίρι κάναμε πλάνο τριετίας, στη διάρκεια της οποίας θέλουμε ξανά τρόπαια. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να συμβεί από την πρώτη χρονιά».

…την επίδραση της πανδημίας: «Νομίζω ότι σε ένα μήνα θα είμαστε όπως πρέπει και όπως περιμένω εγώ. Κάθε παίκτης έχει διαφορετικό σώμα. Η πανδημία δυσκολεύει τη δουλειά όλων. Αυτό που συνέβη σε Εθνικό και Νέα Σαλαμίνα έκανε τους πάντες να φοβηθούν, δεν ξέρεις τι να κάνεις. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, δεν γίνεται με δέκα παίκτες στο ένα αποδυτήριο και τους άλλους δέκα σε άλλο. Κινούμαστε διαρκώς με plan b, φέρνουμε παίκτες της U19 στην πρώτη ομάδα».

…το μπάτζετ: «Όταν μίλησα με τον πρόεδρο, το σημαντικότερο ήταν να συμφωνήσουμε σ’ ένα μπάτζετ, που να εγγυάται την τακτική καταβολή των μισθών. Θέλουμε να είμαστε κοντά στους τίτλους και κάποια στιγμή να τους κατακτήσουμε. Αυτό είναι το πλάνο, με ή χωρίς εμένα, δεν έχει σημασία. Το εφετινό μπάτζετ είναι λίγο πιο κάτω από το περυσινό, η προσπάθεια του προέδρου είναι να έχει τους πάντες πληρωμένους κι ευχαριστημένους, ώστε να έχουμε οικογενειακό κλίμα στην ομάδα.

Και στην Κύπρο και στην Ευρώπη είναι δύσκολο χωρίς χρήματα. Με τον τρόπο που δουλεύουμε πρέπει 8-9 από τις 10 μεταγραφές να σου βγουν, ο πρόεδρος μου έχει εμπιστοσύνη και γι’ αυτό συμφώνησε σε αυτό το τριετές πλάνο»

…τις ιδιαιτερότητες αυτή τη μεταγραφική περίοδο: «Ήταν διαφορετική. Αρκετοί παίκτες στην Ευρώπη δεν κατάλαβαν πόσο εύκολο ήταν να μείνουν χωρίς ομάδα με τα ποσά που ζητούσαν. Είμαι ευχαριστημένος από τη μεταγραφική μας δραστηριότητα. Η ζέστη της Κύπρου δεν διευκολύνει την προετοιμασία ενός παίκτη που έρχεται από άλλη χώρα. Από κάποιους παίκτες περιμένουμε περισσότερα, ήδη πάντως έχω κάποια θέση που νομίζω ότι θα χρειαστούμε βοήθεια τον Ιανουάριο, για την ώρα περιμένω να μας βοηθήσουν οι παλιοί»

…τους νεαρούς: «Σημασία έχει, αν δώσεις σε κάποιον την ευκαιρία, να είναι σε θέση να την αξιοποιήσει. Κι εμείς θέλουμε να βάλουμε νεαρούς και περιμένουμε κάποιους. Αλλά πρέπει να είναι έτοιμοι και να αξίζουν, όχι να μπουν απλώς για να γλιτώσουμε το πρόστιμο. Στα χρόνια που είμαι στην Κύπρο έχει αλλάξει το επίπεδο και ο τρόπος σκέψης των νεαρών, είπα σε συνέντευξη στη χώρα μου ότι στο μέλλον η Κύπρος θα πάει σε Euro και Mundial. Έχουμε 2-3 καλούς που έχουν πιθανότητα να μπουν στην πρώτη ομάδα αυτή τη σεζόν»

…τις συνθήκες εργασίας στην ΑΕΛ: «Σίγουρα θέλουμε καλύτερα πράγματα, αλλά νομίζω ότι αυτό θα συμβεί μόνον όταν αποπερατωθεί το νέο γήπεδο στη Λεμεσό. Πάντα κυνηγώ το τέλειο, αλλά μπορώ να δουλέψω με όσα μου δίνουν»

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο