«Δεν μπορούν ν' αντέξουν όλοι το επικίνδυνο κι υποτιμημένο μίσος στα social media»

Ο Τζενάρο Γκατούζο απάντησε στις αναφορές των αγγλικών ΜΜΕ, πως η Τότεναμ δεν προχώρησε σε συμφωνία μαζί του για παλιές δηλώσεις του που είχαν θεωρηθεί ρατσιστικές.

Ο Ιταλός τεχνικός σε συνέντευξη του στην «La Repubblica» μίλησε για τα όσα αναφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ όσον αφορά τους λόγους που δεν έκλεισε η συμφωνία του με την Τότεναμ, τονίζοντας πως η αιτία ήταν παλιότερες δηλώσεις του που είχαν χαρακτηριστεί ρατσιστικές.

«Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως αυτός είναι ο λόγος, τουλάχιστον ίσως να τους είχε μείνει η εικόνα μου να παλεύω με τον Τζόε Τζόρνταν το 2011 (ως παίκτης της Μίλαν είχε πιάσει από τον λαιμό τον τότε προπονητή της Τότεναμ σε αγώνα για το Champions League). Αλλά δεν είμαι ρατσιστής, σεξιστής ή ομοφοβικός.

Κάποιες παλιές μου δηλώσεις παρερμηνεύτηκαν. Γιατί δεν ρωτάνε παλιούς συμπαίκτες μου ή παίκτες που προπόνησα για τις σχέσεις μου μαζί τους; Δεν μπορώ να χάσω την ώρα μου με ανόητα πράγματα, αλλά αυτή η εμπειρία θα μου διδάξει κάτι για το μέλλον.

Το μίσος στα social media είναι επικίνδυνο και υποτιμημένο. Είμαι ένα δημόσιο πρόσωπο και έχω την δύναμη να αντιδράσω, αλλά δεν μπορεί να το αντέξει ο καθένας. Υπάρχουν αυτοί που έπεσαν από το παράθυρο γιατί ήταν αδύναμοι χαρακτήρες. Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, γιατί δεν κάνει κάτι κάποιος;».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο