Ο Μπαπέ στην προ-λίστα της Γαλλίας για το Tokyo 2020

Ο Σιλβέν Ριπόλ, ομοσπονδιακός U21 της Γαλλίας, ο προπονητής που θα οδηγήσει τη γαλλική ομάδα ποδοσφαίρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, έχει συμπεριλάβει τον Κιλιάν Μπαπέ στην προ-λίστα, όπου συμπεριλαμβάνονται 85 παίκτες. Αυτό όμως δεν σημαίνει πολλά, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η γαλλική εφημερίδα L’ Equipe. 
 

Ωστόσο, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018, δεν έχει κρύψει ποτέ ότι θα ήθελε πάρα πολύ να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αλλά αυτό φαίνεται τώρα περίπλοκο. 

Εκτός απροόπτου, ο Μπαπέ θα είναι στο EURO με τους «Blues» του Ντιντιέ Ντεσάμπ από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου, δηλαδή σε περίπτωση πρόκρισης στον τελικό για τους Γάλλους, ένδεκα ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Στην συνέχεια, δεδομένου ότι το Ολυμπιακό τουρνουά δεν πραγματοποιείται στις ημερομηνίες της FIFA, οι σύλλογοι δεν υποχρεούνται να απελευθερώσουν τους παίκτες τους. 

Όμως, στην περίπτωση του Κιλιάν Μπαπέ, με τον οποίο οι διαπραγματεύσεις για την παράταση του συμβολαίου του (σ.σ. λήγει τον Ιούνιο το 2022) συνεχίζονται, το ζήτημα της συμμετοχής του στους Ολυμπιακούς θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντική παραχώρηση εκ μέρους της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο 22χρονος επιθετικός της Παρί ΣΖ δεν αποτελεί μέρος της ποσόστωσης των τριών παικτών άνω των 23 ετών, τους οποίους μπορεί να καλέσει ο Ριπόλ, όπως ο Αντρέ Πιερ Ζινιάκ, ο οποίος  βρίσκεται επίσης στην προ-λίστα. Ανάμεσα στους 85 βρίσκεται και ένας ακόμα παίκτης της Παρί ΣΖ, ο Κόλιν Νταγκμπά.
 

Η αποστολή των 18 ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα ταξιδέψουν στην Ιαπωνία και οι τέσσερις αναπληρωματικοί, θα πρέπει να κοινοποιηθούν στην ΔΟΕ μέχρι τα τέλη Ιουνίου. 

Το τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο