«Εκατοντάδες επιτέθηκαν με πέτρες και φωτοβολίδες ευθείας βολής κατά αστυνομικών»

Η αναμέτρηση του Βόλου με τον Ολυμπιακό (2-2) σημαδεύτηκε από επεισόδια τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα για περίπου μία ώρα.

Η Ελληνική Αστυνομία με ανακοίνωσή της αναφέρεται σε ό,τι συνέβη εντός, αλλά και εκτός γηπέδου, ενώ τονίζει πως έγιναν έξι συλλήψεις πριν από την έναρξη του αγώνα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Στο 90ό λεπτό του αγώνα, άτομα, που βρίσκονταν στις κερκίδες του γηπέδου, προσπάθησαν να εισέλθουν εντός του γηπέδου. Oι άμεσες ενέργειες των αστυνομικών, που εκτελούσαν μέτρα τάξης, με την χρήση των ενδεδειγμένων μεθόδων, απέτρεψαν την είσοδό τους.

Αργότερα, μεγαλύτερη ομάδα ατόμων, έξω από το γήπεδο, κινήθηκε απειλητικά κατά αστυνομικών -εκσφενδονίζοντας αντικείμενα (πέτρες και φωτοβολίδες ευθείας βολής)- με αποτέλεσμα να απειληθεί η σωματική ακεραιότητα των οργάνων της τάξης και να προκληθούν ζημιές σε υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας τα απαραίτητα μέσα -περιλαμβανομένης της περιορισμένης χρήσης χημικών στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου- τους απώθησαν, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από το σημείο και να μην επεκταθεί η ένταση, ενώ πραγματοποιήθηκαν 16 προσαγωγές.

Στη διάρκεια των ελέγχων πριν την έναρξη του αγώνα συνελήφθησαν 6 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και βεγγαλικών, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο