Μπήκαν λάθος οι γραμμές, τιμωρούνται VARίστας και AVAR!

Το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά των Περιστεριωτών για τις αποφάσεις της διαιτητικής ομάδας, φωνάζοντας τόσο για το ακυρωθέν γκολ του Έρλινγκμαρκ, όσο και για χέρι του Ζίνι πριν καταλογιστεί το δεύτερο πέναλτι της Ένωσης. 

Σε ό,τι αφορά τουλάχιστον την πρώτη περίπτωση, η ΚΕΔ δικαιώνει τα παράπονα του Ατρομήτου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SDNA. 

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας θεωρεί ότι τοποθετήθηκαν λάθος οι γραμμές στη συγκεκριμένη φάση, κάτι βεβαίως πρωτοφανές στα χρόνια του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Συγκεκριμένα, οι γραμμές έχουν τοποθετηθεί θεωρώντας τελευταίο παίκτη όχι τον σκόρερ, αλλά τον Τσακμάκη, που βρίσκεται πίσω από τον Στάνκοβιτς, ο οποίος όμως δεν επηρεάζει τη φάση, σύμφωνα και με την άποψη της ΚΕΔ. 

Αυτός είναι και ο λόγος που αντικαταστάθηκαν από τα παιχνίδια της 7ης αγωνιστικής τόσο ο Παπαπέτρου που είχε οριστεί ως VAR ξανά στο παιχνίδι του Ατρομήτου (με τον Αστέρα), όσο και ο AVAR βοηθός Θ.Μωυσίάδης, που επρόκειτο να βρεθεί στο Λαμία-Παναιτωλικός. Αντικαταστάτες τους θα είναι οι Γκορτσίλας και Σαμοΐλης αντίστοιχα.

Επιπλέον, οι πληροφορίες του SDNA αναφέρουν ότι ίδια είναι και η εκτίμηση του παρατηρητή διαιτησίας, Χαράλαμπου Καλογερόπουλου, ο οποίος παραπέμπει εκτός από τους Παπαπέτρου, Μωυσιάδη και τον β' βοηθό Σάββα, που έκανε πολλά σοβαρά λάθη. Μεταξύ άλλων, σήκωσε οφσάιντ στο ακυρωθέν γκολ του Ατρομήτου και υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ τον Ανγκιέλσκι στο κερδισμένο πέναλτι των φιλοξενούμενων, πριν διορθωθεί η απόφασή του από το VAR.

Σε ό,τι αφορά τώρα το δεύτερο πέναλτι της ΑΕΚ, η ΚΕΔ θεωρεί ότι υπάρχει σοβαρή αμφιβολία για πιθανό χέρι του Ζίνι, ωστόσο καμία κάμερα δεν μπορεί να επιβεβαιώσει σε απόλυτο βαθμό ότι πράγματι υπήρξε παράβαση κι ως εκ τούτου δεν χρεώνει κάποιο λάθος για τη συγκεκριμένη φάση. 

Πηγή: sdna.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο