Έντονη αντίδραση: «Χρησιμοποιούν τους διαιτητές και μετά τους πετούν»!

Ο Αχιλλέας Μπέος μετά το καλωσόρισμα στους φίλους του Ολυμπιακού στην πόλη του Βόλου, προχώρησε σε νέα ανάρτηση στο Facebook, στην οποία μεταξύ άλλων εξέφρασε τη θλίψη του για τον ορισμό ξένων διαιτητών στα παιχνίδια της Stoiximan Super League.

Παράλληλα, τόνισε πως ισχυροί του ποδοσφαίρου χρησιμοποιούν τους Έλληνες ρέφερι και μετά τους πετούν σαν στυμμένες λεμονόκουπες. Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος (και δήμαρχος της πόλης) ευχήθηκε τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες να αποτελέσουν η αρχή του τέλους αυτής της κατάστασης.

«Θλίβομαι ειλικρινά και ομολογώ ότι πληγώνεται ο εγωισμός μου ως Έλληνας βλέποντας τον ορισμό ξένων διαιτητών για να διευθύνουν τους αγώνες της Super League, είτε της κανονικής περιόδου, είτε των playoff. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν βλέπω να ορίζεται σε αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος ως VAR ένας διαιτητής από την Αλβανία, που προφανώς αξιολογείται ως πιο ικανός από κάποιον Έλληνα συνάδελφό του! (Και σε καμία περίπτωση, και είμαι κατηγορηματικός, η παρατήρησή μου αυτή έχει κάποιο ρατσιστικό κίνητρο, παρά μόνο την γενική παραδοχή ότι το ποδόσφαιρό μας είναι σε καλύτερο επίπεδο από το αντίστοιχο των γειτόνων μας)

Και επειδή είμαι βέβαιος ότι το αρνητικό αυτό συναίσθημα διακατέχει την συντριπτική πλειονότητα του φίλαθλου, και όχι μόνο, κόσμου διερωτώμαι όλοι αυτοί που είναι υπεύθυνοι με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους για την παγίωση αυτή της ανάγκης, που εν τέλει αποδεικνύεται μια κατάντια που οδηγεί στην υποβάθμιση και ταπείνωση του Έλληνα διαιτητή, δεν συνειδητοποιούν τι κάνουν;

Εύχομαι και ελπίζω τα όσα τις τελευταίες ημέρες διαδραματίζονται να αποτελέσουν την αρχή του τέλους γι’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση στο χώρο της ελληνικής διαιτησίας. Να επικρατήσουν η αξιοκρατία και η αντικειμενικότητα και τούτο θα συμβεί βεβαίως μόνο αν οι Έλληνες διαιτητές συνειδητοποιήσουν ότι μεροληπτώντας και σφυρίζοντας υπέρ των μεγάλων ομάδων μόνο πρόσκαιρα, και σε κάθε περίπτωση αμφίβολα, οφέλη αποκομίζουν. Η συνήθης πρακτική είναι οι ισχυροί του ποδοσφαίρου να τους χρησιμοποιούν και να τους πετούν σαν στυμμένες λεμονόκουπες, καταρρακώνοντας τόσο το κύρος και την αξιοπιστία της διαιτησίας συνολικά, όσο και την δική τους προσωπικότητα.

Όσο πιο γρήγορα, συνεπώς, το αντιληφθούν και αντιδράσουν, τόσο καλύτερα για τους ίδιους και για το ποδόσφαιρό μας» αναφέρει ο Αχιλλέας Μπέος σε ανάρτησή του στο Facebook.

Πηγή: sport24.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο