Προσφυγή της Ουκρανίας στο CAS για τον αγώνα με την Ελβετία

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουκρανίας (UAF) κατέθεσε προσφυγή κατά της απόφασης της UEFA να κατακυρώσει υπέρ της Ελβετίας τη νίκη με 3-0, στον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων τον Νοέμβριο για το Nations League, μετά από θετικά κρούσματα COVID-19 στην εθνική Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS). Η απόφαση της UEFA να απονείμει στην Ελβετία τους τρεις βαθμούς οδήγησε στον υποβιβασμό της Ουκρανίας στη League B.

Η αναμέτρηση μεταξύ Ελβετίας και Ουκρανίας στη Λουκέρνη στις 17 Νοεμβρίου δεν διεξήχθη, αφού η φιλοξενούμενη ομάδα τέθηκε σε καραντίνα λόγω θετικών κρουσμάτων COVID-19. Η αρμόδια επιτροπή της UEFA δήλωσε στις 25 Νοεμβρίου ότι ο αγώνας κατακυρώθηκε με σκορ 3-0 υπέρ της Ελβετίας.

«... Η UAF ζητά να ακυρωθεί η αμφισβητούμενη απόφαση και να επαναπρογραμματιστεί ο αγώνας ή το αποτέλεσμα να αποφασιστεί με κλήρωση από την UEFA» αναφέρει το CAS σε ανακοίνωσή του.

Η Ουκρανία τερμάτισε τελευταία στον όμιλό της με έξι βαθμούς, πίσω από την Ελβετία που είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων, και θα μπορούσε ενδεχομένως να αποφύγει τον υποβιβασμό, εάν το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα ανατραπεί από το CAS.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο