Η FIFA απέκλεισε το Τρίνινταντ και Τομπάγκο

Η FIFA απέκλεισε την ομοσπονδία του Τρίνινταντ και Τομπάγκο για «σοβαρές παραβιάσεις» του καταστατικού της, ενώ η μικρή νησιωτική χώρα τη Καραϊβικής, αμφισβήτησε σε τοπικό δικαστήριο την υπαγωγή της σε κηδεμονία.

«Το Γραφείο του Συμβουλίου της FIFA απέκλεισε την ομοσπονδία του Τρινιντάντ και Τομπάγκο (TTFF) με άμεση ισχύ λόγω σοβαρών παραβιάσεων του καταστατικού της FIFA», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της διεθνούς ομοσπονδίας.

 Ο αποκλεισμός θα έχει ισχύ, έως ότου η ομοσπονδία του Τρίνινταντ και Τομπάγκο, αναγνωρίσει τη νομιμότητα της «επιτροπής κανονικοποίησης» που έχει συσταθεί για την διαχείριση των καθημερινών εργασιών της TTFF, την θέσπιση σχεδίου αποπληρωμής χρέους και την οργάνωση για την εκλογή νέας εκτελεστικής επιτροπής.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Μάιο, η ελβετική εισαγγελία διεύρυνε την έρευνα με στόχο τον πρώην πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, για ένα δάνειο ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων που χορηγήθηκε το 2010 από την FIFA, στην ομοσπονδία του Τρίνινταντ και Τομπάγκο. Μάλιστα, το δάνειο που χορηγήθηκε χωρίς τόκους ή εγγύηση, μετατράπηκε γρήγορα σε «επιδότηση».

 Αυτή η νέα πτυχή της έρευνας, προστέθηκε στις πολλαπλές κατηγορίες για δόλιες πληρωμές που προορίζονταν για τον καταγόμενο από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο, Τζακ Ουάρνερ, πρώην αντιπρόεδρο της FIFA, ο οποίος εκδιώχθηκε διά βίου από την διεθνή ομοσπονδία και κατηγορήθηκε α διαφθορά από την αμερικανική Δικαιοσύνη.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο