Μουντιάλ: Προς νέα αναβολή τα προκριματικά στην Αφρική

Η έναρξη της φάσης των ομίλων των προκριματικών της Αφρικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 θα μπορούσε να αναβληθεί για δεύτερη φορά έως τον Σεπτέμβριο, όπως δήλωσε ειδικός σύμβουλος του Πάτρικ Μότσεπε,προέδρου της Συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου Αφρικής (CAF).

Οι προκριματικοί έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις αρχές Ιουνίου, αφού έχουν ήδη αναβληθεί από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους λόγω της πανδημίας COVID-19.

Όμως, οι κακές εγκαταστάσεις σταδίων σε ολόκληρη την ήπειρο θα μπορούσε να φέρει μια ακόμα καθυστέρηση. «Περιμένουμε την τελική επιβεβαίωση από την CAF, αλλά αυτή τη στιγμή σκεφτόμαστε, ότι οι προκριματικοί αγώνες θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο και όχι τον Ιούνιο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο σύμβουλος του Μοτσέπε, Ντάνι Τζόρνταν, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Νότιας Αφρικής.

Μια τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της CAF, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 15 Μαΐου στο Κιγκάλι, πρωτεύουσα της Ρουάντα.

Οι 10 νικητές της φάσης των ομίλων θα προχωρήσουν στη συνέχεια στο τελικό στάδιο play-off το Μάρτιο, με εντός και εκτός έδρας παιχνίδι, όπου οι πέντε ομάδες που θα επικρατήσουν, θα κερδίσουν τη θέση τους στο Κατάρ.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο