Ομόνοια: Σχεδόν €4.000.000 από πριμ, στο γήπεδο ούτε… ευρώ!

Όπως άρχισε, έτσι (συνεχίστηκε και) ολοκληρώθηκε η πορεία της Ομόνοιας στον πέμπτο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ: με ήττα.

Με το 0-1 από τη Σερίφ Τιράσπολ στο Κισινάου η κυπελλούχος αποκόμισε ηροστράτειο δόξα, καθώς έγινε ο πρώτος κυπριακός σύλλογος που μετρά μόνον ήττες στην κύρια φάση μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Η αγωνιστική «χρεοκοπία» είχε άμεσο αντίκτυπο και στα έσοδα του συλλόγου από τα πριμ της UEFA. Οι «πράσινοι» αποχαιρετούν την Ευρώπη με €3.894.000, τα οποία αναλύονται ως ακολούθως:

1. €3.630.000: το πριμ που λαμβάνει κάθε μία εκ των 32 ομάδων που εξασφάλισαν πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

2. €264.000: το πριμ που λαμβάνει το «τριφύλλι» για τον ευρωπαϊκό συντελεστή του την περασμένη δεκαετία. Στη σχετική ειδική κατάταξη η Ομόνοια καταλαμβάνει την 31η θέση και ως εκ τούτου δικαιούται δύο μερίδια, έκαστο αξίας €132.000.

Στον αντίποδα η αγωνιστική παρουσία των κυπελλούχων στις έξι αγωνιστικές του ομίλου τους δεν τους απέφερε ούτε… ευρώ από το πριμ αποτελεσμάτων (€630.000 για κάθε νίκη και €210.000 για κάθε ισοπαλία) και το αντίστοιχο από την κατανομή των μη διαμοιρασθέντων ποσών από τις ισοπαλίες που αποδίδονται σε κάθε ομάδα ανάλογα με τις νίκες της στην κύρια φάση της διοργάνωσης.

Διευκρινίζεται πως τα προαναφερθέντα έσοδα αφορούν αποκλειστικά τα πριμ της UEFA. Στο ταμείο του συλλόγου, ωστόσο, θα εισρεύσουν και έσοδα από το market pool, τις χορηγίες, την πώληση εισιτηρίων και αναμνηστικών.

 

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο