Ομόνοια: Το πρωτόκολλο της UEFA για τα έξι κρούσματα της Αϊντχόφεν

Λίγο πριν την εκτός έδρας αναμέτρησή της με τη Φιτέσε η Αϊντχόφεν ανακοίνωσε ότι έξι ποδοσφαιριστές της θα απουσιάσουν, επειδή ελέγχθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και έχουν τεθεί σε περιορισμό.

Η προσεχής αντίπαλος της Ομόνοιας στο Γιουρόπα Λιγκ ενημέρωσε επίσης ότι η κατάστασή τους παρακολουθείται από το ιατρικό επιτελείο του συλλόγου. Η συγκεκριμένη εξέλιξη σημαίνει μεν ότι η συμμετοχή τους στον αγώνα της προσεχούς Πέμπτης στο ΓΣΠ είναι πλέον «στον αέρα», δεν εξυπακούεται αυτόματα ωστόσο ότι είναι και δεδομένη.

Στο «Πρωτόκολλο Επιστροφής στο Παιχνίδι», βάσει του οποίου διεξάγονται τόσο το Τσάμπιονς Λιγκ όσο και το Γιουρόπα Λιγκ, στο σημείο 7.5.1 προβλέπονται για τις φιλοξενούμενες ομάδες, όπως η Αϊντχόφεν στην προκειμένη περίπτωση, τα ακόλουθα:

Δειγματοληψία και έλεγχος θα διεξάγονται πριν την αναχώρηση από τη χώρα. Η δειγματοληψία θα γίνεται τρεις ή δύο μέρες πριν το παιχνίδι ανάλογα με τον χρόνο που απαιτείται για την οργάνωση, τον έλεγχο και την παράδοση των αποτελεσμάτων στην κάθε χώρα. Η δειγματοληψία πρέπει να οργανώνεται ώστε να επιτρέπει την προμήθεια των αποτελεσμάτων στον αρμόδιο για την υγιεινή αξιωματούχο πριν την αναχώρηση για τον χώρο διεξαγωγής του αγώνα, ώστε ο εν λόγω αξιωματούχος να αφαιρεί από την αποστολή όσα άτομα έχουν ελεγχθεί θετικά. Ομάδα και ελεγχθέντα άτομα θα διασφαλίσουν πως η UEFA θα έχει πρόσβαση στα εξατομικευμένα αρνητικά αποτελέσματα των ελέγχων έγκαιρα.

Πρόσθετος έλεγχος θα είναι αναγκαίος κατά την άφιξη στην οικοδέσποινα πόλη ή μια μέρα πριν τον αγώνα, αν απαιτείται από τις αρμόδιες τοπικές αρχές. Αν απαιτείται τέτοιο τεστ, θα πρέπει, όπου είναι εφικτό, να πραγματοποιείται από τον πάροχο της UEFA. Αν ένας έλεγχος κατά την άφιξη ή μια μέρα πριν τον αγώνα απαιτείται από τις τοπικές αρχές, η φιλοξενούμενη ομάδα πρέπει να αφιχθεί εκεί το αργότερο στις 12:00 και να διευθετήσει δειγματοληψία που να επιτρέπει την παράδοση αποτελεσμάτων το αργότερο έξι ώρες πριν την σέντρα (τοπική ώρα) ανήμερα του αγώνα.

 

Με άλλα λόγια, οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές θα υποβληθούν σε νέο έλεγχο είτε αύριο είτε την Τρίτη και μόνον αν βρεθούν εκ νέου θετικοί θα μείνουν εκτός της αποστολής που θα μεταβεί στην Κύπρο. Εφ’ όσον μάλιστα απαιτηθεί από τις κυπριακές αρχές, τα μέλη της αποστολής θα υποβληθούν και σε νέο έλεγχο με την άφιξή τους στο νησί.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από τους έξι ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν θετικοί οι μισοί είναι βασικοί στην τρέχουσα περίοδο. Ο Ντένζελ Ντάμφρις (δεξιός μπακ), ο Πάμπλο Ροσάριο (αμυντικός μέσος) και ο Κόντι Γκάκπο (αριστερός εξτρέμ). Στον αντίποδα αναπληρωματικοί είναι οι Μαξίμ Ντελάνγκε (τερματοφύλακας), Τίμο Μπάουμγκαρτλ (στόπερ και Ζοέλ Πιρόε (επιθετικός).

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο