Ομόνοια: Προς lockdown η Θεσσαλονίκη (δηλώσεις)

Κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστα ο οποίος έκανε λόγο για ύπαρξη lockdown στην Θεσσαλονίκη. Να σημειώσουμε ότι η Ομόνοια αυτή την ώρα ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για τον αυριανό αγώνα με τον ΠΑΟΚ. 

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ύπαρξης lockdown στην Θεσσαλονίκη, καθώς όπως είπε «τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ άσχημα».

«Αν τώρα δεν πάρουμε μέτρα και δεν κάνουμε πιστή εφαρμογή και τήρηση, θα χρειαστούν νέα μέτρα, τα οποία θα είναι δύσκολα να τα διαχειριστεί η οικονομία», τόνισε ο περιφερειάρχης και προσέθεσε ότι «θα πάμε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και θα μπούμε σε lockdown. Αυτό αφορά κυρίως τη Θεσσαλονίκη.» ανέφερε ο ίδιος στην αρχική του τοποθέτηση.

Στην συνέχεια των λεγομένων του πρόσθεσε πως ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει πέσει πλέον στις ηλικίες 30-39 χρονών, με τον ίδιο να επισημαίνει πως «κανένας μας δεν είναι άτρωτος. Η Θεσσαλονίκη θα περάσει σήμερα στο επίπεδο 3, το πορτοκαλί επίπεδο. Θα πρέπει να τεθούν νέα μέτρα, όπως τηλεργασία στο 40% των εργαζομένων, κλείσιμο καταστημάτων νωρίτερα, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε περισσότερους χώρους.»

«Αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα, θα βρεθούμε μπροστά σε πολύ οδυνηρές αποφάσεις. Είναι καθαρά θέμα του πώς εφαρμόζονται τα μέτρα.» πρόσθεσε αρχικά, ενώ ολοκληρώνοντας τα λεγόμενα του τόνισε ότι: «Ναι, θα πάμε σε lockdown, αν δεν αντιληφθούμε όλοι ότι η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη.»

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο