Η Μπότεβ πλησιάζει. O ΑΠΟΕΛ;

Σε δύο εβδομάδες αρχίζει η ευρωπαϊκή πορεία του ΑΠΟΕΛ με την ευχή να κρατήσει για τουλάχιστον μία ντουζίνα αγώνες. Ο στόχος των «γαλαζοκιτρίνων» είναι ξεκάθαρα να μπουν σε όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ. Για να φτάσουν μέχρι εκεί πρέπει να υπερπηδήσουν τρία εμπόδια σε έξι παιχνίδια.

Αλλά ένα ένα. Πρώτα η Μπότεβ. Ο αγώνας με τους Βούλγαρους πλησιάζει, με την ομάδα από το Πλόβντιβ να είναι πιο προχωρημένη σε προετοιμασία, αφού την Παρασκευή θα κάνει πρεμιέρα στο πρωτάθλημα και στις 15 θα δώσει και δεύτερο αγώνα. Βέβαια είναι συνηθισμένο φαινόμενο οι Κυπριακές ομάδες να υπολείπονται ετοιμότητας στην Ευρώπη, οπότε το ζητούμενο είναι πόσο πλησιάζει ο ΑΠΟΕΛ στο επιθυμητό στάδιο ετοιμότητας για την εποχή.

Δεν θα σταθούμε στα 2 φιλικά, ούτε και στο αυριανό… Για το τι είδαμε και δεν είδαμε. Ίσως θα συμπεράνουμε πράγματα στις 12 του μήνα απέναντι στην ΑΕΚ. Αναφέρουμε επίσης πως δύο εβδομάδες προετοιμασίας (μέχρι τον πρώτο αγώνα) για όσους ξεκίνησαν από τις πρώτες μέρες είναι μεγάλο διάστημα για ετοιμασία και πρόοδο.

Ας δούμε τα θετικά… Τρεις από τις μετεγγραφές 11άδας, είναι ήδη στην προετοιμασία. Κρέσπο, Μπέλετς, Σούσιτς. Ο Ντάλσιο μάλλον κτυπά πόρτα αρχικού σχήματος και δίνει γενικώς μία πολύ αξιόλογη επιλογή. Ο Ηλία έρχεται να δώσει μία λύση μπροστά σε ώρα πραγματικής ανάγκης.  Τώρα μπαίνει γερά και ο Μάγκλιτσα, που θα είναι έτοιμος στο επίσημο. Ο κορμός της μεσαίας γραμμής με Σαρφό (θετικό ότι τον έχει σε αυτή την διπλή αναμέτρηση) Σόουζα, Σατσιάς και Νταουσβίλι είναι εκεί.

Τα αρνητικά: Το κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας δεν καλύφθηκε (πλήγμα η αποχώρηση Ζαμπάλα), όπως δεν ήρθε ακόμη η ενίσχυση στα άκρα της επίθεσης (ο Ντάλσιο παίζει κατά συνθήκη), όπου υπήρξαν τρεις αποχωρήσεις.  Η υπόθεση Κβιλιτάια (τραυματισμός και αμφιβολία για το πότε θα είναι έτοιμος) και αν είναι πλήγμα. Τον έχει ανάγκη τον Γεωργιανό ο Αυγουστή, είναι παίκτης που με το στυλ του, βολεύει εξαιρετικά την φιλοσοφία του προπονητή, Η απουσία του στα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος ήταν εμφανής.

Κοντολογίς, η κατάσταση ετοιμότητας του ΑΠΟΕΛ (σε σχέση με το υλικό που θα έχει έτοιμο) θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Αλλά εκτίμηση μας είναι πως ακόμη και έτσι και αξιόμαχος μπορεί να παρουσιαστεί και να περάσει. Έτσι και αλλιώς είναι πιο καλή ομάδα από την (επίσης καλή) Μπότεβ  

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο