«Το Euro μπορεί να γίνει και σε μία χώρα»

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, εξέφρασε την ελπίδα του να γίνει κανονικά όπως έχει προγραμματιστεί το Euro. Ωστόσο, αποκάλυψε και τις εναλλακτικές επιλογές.

Το Euro ήταν να γίνει το φετινό καλοκαίρι. Σε 12 διαφορετικές πόλεις-χώρες της Ευρώπης. Ωστόσο, ο κορωνοϊός ανέτρεψε τα πάντα. Με συνέπεια η διοργάνωση να μετατεθεί για το καλοκαίρι του 2021 και το διάστημα 11 Ιουνίου-11 Ιουλίου.

Βέβαια, κανείς δεν εγγυάται ότι το Euro θα διεξαχθεί κανονικά αυτή τη φορά. Καθώς η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται και τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν ξανά.

Ο πρόεδρος της UEFA, πάντως, Αλεξάντερ Τσέφεριν, δήλωσε βέβαιος για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Αλλά άφησε ανοιχτό το παράθυρο να γίνει το Euro σε 5, 4 ή ακόμα και σε μία χώρα, αντί για 12.

«Προφανώς και ανησυχούμε για την κατάσταση που επικρατεί και το δεύτερο κύμα της πανδημίας, όμως, είμαστε απόλυτα βέβαιοι αυτή τη στιγμή για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Το πλάνο είναι να γίνει ακριβώς όπως έχει προγραμματιστεί και σχεδιαστεί, όμως, αν χρειαστεί και δεν μπορέσουμε να γίνει σε 12 πόλεις, τότε μπορεί να γίνει 11, σε 8, σε 5, μπορεί και σε μία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσέφεριν.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο