Τσέφεριν: «Η ιστορία με την Σαουδική Αραβία δεν θα κρατήσει για πολύ»

Η επέλαση της Σαουδικής Αραβίας δεν τρομάζει τον Αλεξάντερ Τσέφεριν, με τον πρόεδρο της UEFA να υπενθυμίζει πως η όλη ιστορία μοιάζει με εκείνη της Κίνας και να απορρίπτει τα σενάρια περί διεξαγωγής του τελικού του Champions League στην Ριάντ.

Η ποδοσφαιρική Ευρώπη δέχτηκε ένα σημαντικό πλήγμα το καλοκαίρι του 2023, με πολλούς και σημαντικούς παίκτες να επιλέγουν να συνεχίσουν την καριέρα τους στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας έναντι ενός πακτωλού χρημάτων, ωστόσο ο Αλεξάντερ Τσέφεριν δεν ανησυχεί.

Ο ισχυρός άνδρας της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας παραχώρησε συνέντευξη στην σλοβένικη ιστοσελίδα "N1" και εκεί παρομοίασε την αντεπίθεση των Σαουδαράβων με το τρομερό οικονομικό άνοιγμα της Κίνας, που έγινε πριν μερικά χρόνια αλλά δεν είχε συνέχεια, ενώ ξεκαθάρισε πως το Champions League δεν θα γίνει σε άλλη ήπειρο πλην της Ευρώπης.

"Πιστεύω ότι αυτή η ιστορία της Σαουδικής Αραβίας θα έχει σύντομη ζωή. Έχω πει ήδη αρκετές φορές ότι κατά τη γνώμη μου πως αυτή είναι λανθασμένη προσέγγιση για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Βάζοντας στο πρωτάθλημα παίκτες που έχουν πρακτικά τελειώσει την καριέρα τους στην Ευρώπη, δεν εξελίσσει το ποδόσφαιρο.

Η Κίνα έκανε το ίδιο πριν από μερικά χρόνια, όμως η εθνική ομάδα της χώρας της δεν κατάφερε να προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου", τόνισε ο πρόεδρος της UEFA και πρόσθεσε:

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο