Ομόνοια και Ανόρθωση δεν έχουν πια δικαίωμα στην ευρωπαϊκή αποτυχία

Οι δύο ομάδες που ισοβαθμούσαν τη στιγμή της διακοπής της αγωνιστικής περιόδου 2019/20 «καπάρωσαν» και τη σεζόν 2020/21 τα πλέον προνομιούχα εισιτήρια της Κύπρου για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της χρονιάς 2021/22.

Ομόνοια και Ανόρθωση θα εκπροσωπήσουν εκ νέου τη χώρα μας ως πρωταθλήτρια και κυπελλούχος αντιστοίχως. Σε αντίθεση με Απόλλωνα και ΑΕΛ που -εκκινώντας από τον β’ προκριματικό γύρο του νεοσύστατου Κόνφερενς Λιγκ- χρειάζεται ν’ αποκλείσουν τρεις αντιπάλους, το «τριφύλλι» και η «Κυρία» χρειάζονται μόνο μια πρόκριση για να εξασφαλίσουν θέση σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ θα έχει τρεις ευκαιρίες:

-αν περάσει στον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, εξασφαλίζει θέση τουλάχιστον στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ

-αν περάσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, εξασφαλίζει θέση τουλάχιστον στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ

-αν νικήσει στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ, εξασφαλίζει θέση στους ομίλους της διοργάνωσης

Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια θα έχει δύο ευκαιρίες:

-αν περάσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, εξασφαλίζει θέση τουλάχιστον στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ

-αν νικήσει στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ, εξασφαλίζει θέση στους ομίλους της διοργάνωσης

Με άλλα λόγια, Ομόνοια και Ανόρθωση θα πρέπει αθροιστικά να κάνουν μηδέν στα πέντε για να μην προκριθούν στην κύρια φάση μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Και γι’ αυτό το 0/5 δεν (θα) υπάρχει το παραμικρό άλλοθι -είτε για τη μία είτε για την άλλη.

Το SPORTIME είχε υπενθυμίσει ήδη από τις 2 Μαΐου πως ο στόχος δεν έχει εκπληρωθεί με την εξασφάλιση πενταπλής εκπροσώπησης το καλοκαίρι του 2022. Ο στόχος είναι η διατήρησή της -και όχι η διολίσθηση στη βαθμολογία, όπως είχε συμβεί την προηγούμενη φορά που στείλαμε πέντε ομάδες στις διοργανώσεις της UEFA.

Η διατήρηση της πενταπλής εκπροσώπησης θα κριθεί τη σεζόν 2021/22 και απαιτεί αφ’ ενός την είσοδο τουλάχιστον δύο ομάδων μας στους ομίλους (όπως είχε συμβεί την περίοδο 2013/14 με ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα), αφ’ ετέρου καλύτερη πορεία σε αυτούς απ’ ό,τι πριν από οκτώ χρόνια.

Το πάθημα, συνεπώς, είναι εκεί, τα δεδομένα το ίδιο, όπως και οι απαιτήσεις. Άγνοια, αφέλεια ή ανετοιμότητα δεν δικαιολογείται και δεν συγχωρείται για καμία από τις τέσσερις ομάδες μας το προσεχές καλοκαίρι.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο