«Θα επηρεαστούν πάρα πολύ οι κυπριακές ομάδες»

Οι κυπριακές ομάδες θα επηρεαστούν πάρα πολύ από την European Super League, δήλωσε ο Μάριος Λευκαρίτης, μιλώντας στον Active. Η δήλωσή του:

«Θα επηρεαστούν πάρα πολύ, είναι επόμενο. Αυτή η καινούργια διοργάνωση από κάπου θα πρέπει να πάρει κομμάτι από κάποια πίττα, ώστε να αντλήσει τα χρήματα. Δεν θα τα παίρνει από κάποια τράπεζα, χωρίς να παίρνει πίσω η τράπεζα. Αυτή η τράπεζα θα τα πάρει από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις διαφημίσεις. Είναι η κύρια πηγή εσόδων όλων των διοργανώσεων. Από τη στιγμή που θα τα πάρει από εκεί, το καινούργιο Τσάμπιονς, Γιουρόπα και Κόνφερενς Λιγκ, είναι επόμενο τα έσοδα τους να είναι πάρα πολύ μειωμένα. Με αποτέλεσμα να επηρεαστούν όλοι, μηδενός εξαιρουμένου και ιδιαίτερα οι μικροί».

Σε ερώτηση, πώς αντιμετώπισαν και απέτρεψαν στο παρελθόν παρόμοιες καταστάσεις, απάντησε:

«Με διάλογο και επιχειρήματα. Οφείλω να πω και επίσης πιο δίκαιη κατανομή εισοδημάτων και εξασφαλίζοντας στους μεγάλους, κι όταν λέω μεγάλους εννοώ τις ομάδες των μεγάλων ομοσπονδιών, δίνοντάς τους αυτόματη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Νομίζω ήταν μια δίκαιη κατανομή που έγινε σεβαστή από όλους. Διότι, άλλο να είσαι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης, κι άλλο ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια και Απόλλωνας».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο